Heilig Hart Brouwerij: drinken in de kerk

Dat Scheldeland dé bierregio van Vlaanderen is, dat wisten wij al langer. Met tientallen brouwerijen, elk met hun eigen welgesmaakte streekbieren is Scheldeland the place to b(i)e(r). één van de nieuwkomers is de Heilig Hart Brouwerij in Kwatrecht. Bart neemt een kijkje bij de kersverse brouwers.

Heilig Hart Brouwerij

De relatie tussen bier en brouwende monniken in abdijen is welgekend. Maar een brouwerij in een kerk? Dat is een unicum. De brouwinstallatie van de Heilig Hart brouwerij is het nieuwe altaar. Het originele is ook behouden gebleven, vandaar dat de brouwketels op een staketsel gebouwd zijn.
Heilig Hart Brouwerij Bar

Kerkcafé

Wie graag een streekbiertje lust, kan terecht in het Kerkcafé van de brouwerij. Je proeft er de zelf gebrouwen Saison, Tripel en Dubbel. Van vrijdag tot zondag doorlopend open vanaf 14u.
 
Heilig Hart Brouwerij

Expeditie Scheldeland: brouwerij in een kerk

Bart De Roeck
Bart De Roeck

Bart De Roeck is, naast schooldirecteur van beroep, vader van drie jonge tieners en de bezieler van 'Roeckiesworld'. Op deze blog komen de voornaamste van zijn vele interesses tot uiting: reizen, koken en fotografie. Van het ontdekken van nieuwe leuke koffiebars kan Bart echt gelukkig worden.