We laten Sam De Bruyn het beste van Scheldeland verkennen met Expeditie Scheldeland. Hij trekt er op uit in Aalst om er de biergeschiedenis wat beter te leren kennen. 

 

Biergeschiedenis zoals je het nog nooit zag

Sam en Wim in Sjinka Poenka (Aalst)

Sjinka Poenka

Sjinka Poenka is een verborgen schatkist in het centrum van Aalst. De droom van elke vintage en antiekliefhebber maar ook van elke bierliefhebber: Sjinka Poenka is het levenswerk van Wim Ghijssels. Naast medewerker in  ’t Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst is hij daarnaast nog eens fulltime bezig met het in de wacht slepen van collectors items. 

In het café - dat overigens maar enkele dagen per jaar open is voor publiek – staat elke vierkante centimeter wel een uniek object met een boeiend verhaal. Ook de collectie (Aalsterse) bierglazen is ongezien! 

(l) Brouwerij Basanina (r) Brouwerij De Glazen Toren

(Stads)brouwerijen

Volgens bierliefhebber Wim, komen jonge brouwers weer op die volop experimenteren. Kortom, stadsbrouwerijen zitten terug in de lift. In de regio rond Aalst bezoek je de brouwerijen De Glazen Toren, Basanina en Ginderachter.
 
Aalst

Bierwandeling

Wie het graag eens van een ervaren gids hoort, kan bij Toerisme Aalst de bierwandeling 'Oilsjt ajoin en bier mè schoim' boeken. Ontdek het rijke bier- en hopverleden van de ajuinstad tijdens een boeiende stadswandeling.
 

Wil je meer te weten komen over Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevenissen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: Aalsterse biergeschiedenis

Sam De Bruyn
Sam De Bruyn

Sam De Bruyn ken je hoogstwaarschijnlijk 'van de radio' maar wist je dat hij ook heel gepassioneerd is door reizen? Hij gaat op verkenning in binnen en buitenland voor zijn reisblog Håndbagage