Sylvie nam kinderen en man mee op stap door de Gentbrugse Meersen. Wat tot voor kort voor haar onbekend domein was, leerde ze nu kennen met een ervaren natuurgids. Leer zelf deze Gentse groene long beter kennen met de 4 weetjes over de Gentbrugse Meersen.

4 wist-je-datjes in de Gentbrugse Meersen

bijenhotel aan De Voshoek

1. De Voshoek 

In het noordelijk deel van de Gentbrugse meersen vind je een stille zithoek ter ere van Luc De Vos. Hij was niet alleen natuurliefhebber maar ook peter van het project Gentbrugse Meersen. In de Voshoek kan je even uitrusten op de zitbanken en kan je een kijkje nemen in het bijenhotel.
vleermuizenkelder

2. Vleermuizenkelder

In de Gentbrugse Meersen zorgen loslopende koeien voor het onderhoud van de grasvelden maar is er ook plaats voor vleermuizen. In een kelder, waar de temperatuur constant blijft, verzamelen heel wat vleermuizen waar ze overwinteren tijdens de wintermaanden. 
De Werkgroep Gentbrugse Meersen organiseert wandeltochten langs de vleermuizen, alleen dan kan je de kelder bezoeken.
Vredesmonument in Vredesbos

3. Vredesbos

De link met natuur en vrede wordt meer dan ooit gemaakt in deze groenpool van Gent. Midden in het natuurgebied staat een wimpelende withouten vlag. Het 8 meter hoge monument kan je op om boven te genieten van het uitzicht op het Vredesbos. Het monumentaal uitkijkpunt wil het verband leggen tussen natuurbescherming en vrede. Door de vlag loopt een pad met bekende en minder bekende uitspraken over vrede.
Geboortebos

4. Geboortebos

Alle kleine Gentenaren zijn sinds hun eerste geboortejaar al verbonden met de Gentbrugse Meersen. Verspreid over het natuurgebied zijn er doorheen de jaren verschillende geboortebossen aangeplant. Dat ze nog lang naar deze symbolische plek mogen afzakken om er te genieten van de natuur.
blotevoetenpad & natuurspeeltuin in Gentbrugse Meersen

Leuk voor kinderen:

Blotevoetenpad 

Als je eens wil afwijken van de paden, kan dat! Je kan je voeten de vrije loop laten op het blotevoetenpad van 1 km lang. Deze is niet kunstmatig en groeit dus mee met de seizoenen. 
 

Speeltuin

Deze atypische speeltuin laat je kinderen springen over houten balken en huppelen onder houten installaties. 

Lees het volledige verhaal van Sylvie.

Wil je meer te weten komen over Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevenissen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: 4 weetjes over de Gentbrugse Meersen

Sylvie
Sylvie

Sylvie bestempelt zichzelf als ‘de madam van de korte tripjes’. Samen met haar kinderen speurt ze de Benelux af naar leuke adresjes, onvergetelijke momenten en onbekende plekjes dichtbij huis. Op haar blog getoutoftown deelt ze al haar reisverhalen.