Een daguitstap in Dendermonde is ideaal om er met de fiets op uit te trekken. Wij geven je tips mee om een dag te spenderen in de stad aan de Dender.
 

Actieve daguitstap Dendermonde

centrum Dendermonde

1. Fiets de Dendermonde fietsroute

De Dendermonde fietsroute neemt je mee langs Schelde en Dender, je steekt sluizen en bruggen over en op naar het Donkmeer. De kers op de taart is het veer bij Appels, waar je langs de oevers van beide rivieren opnieuw richting Dendermonde fietst. Je bent met deze fietsroute een paar uurtjes zoet (45 km) maar je kan de route ook inkorten tot 33 kilometer fietsplezier.
 
 

Café tip: ’t Oud Brughuys in Berlare (knooppunt 68)

De Schoonaarde Brug is bij fietsers een populaire stop, met verschillende palingrestaurants aan de rechteroever en café ’t Oud Brughuys aan de overkant. De fietsvriendelijke herberg heeft behalve een mooi terras ook een oplaadpunt voor e-bikes en tal van streekbieren op de kaart. 
markt Dendermonde met Belfort

2. Stadswandeling

De stad waar de Dender in de Schelde uitmondt, ademt geschiedenis. De middeleeuwse gebouwen op en rond de Grote Markt tonen het rijk verleden aan. Folklore leeft hier met momenten enorm op, zoals de tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang en de jaarlijkse reuzenommegang Katuit. Zowel het Begijnhof, het Belfort als de Ros Beiaardommegang behoren tot Werelderfgoed. De volgende Ros Beiaardommegang vindt plaats op 24 mei 2020.
kajakken op de Dender

3. Kajak op de Oude Dender

Aan 't Saske in Dendermonde vertrek je voor een kajaktocht doorheen de stad. Peddel zeker eens tot aan de Brusselse Forten. Het natuurgebied heeft een uitgestrekt wandelpad van 2 km rond de vijvers die pal in het midden van het gebied liggen.
 

 

Wil je meer te weten komen over Expeditie Scheldeland?

Bekijk de belevenissen van de andere expeditieleden.

Expeditie Scheldeland

Expeditie Scheldeland: 1 dag in Dendermonde

Bart De Roeck
Bart De Roeck

Bart De Roeck is, naast schooldirecteur van beroep, vader van drie jonge tieners en de bezieler van 'Roeckiesworld'. Op deze blog komen de voornaamste van zijn vele interesses tot uiting: reizen, koken en fotografie. Van het ontdekken van nieuwe leuke koffiebars kan Bart echt gelukkig worden.