Ontdek de pure Scheldenatuur van het wandelnetwerk Kalkense Meersen-Donkmeer tussen Wetteren, Laarne, Berlare en Wichelen, vlakbij Gent. 
 
Sinds het gebied deel uitmaakt van het Sigmaplan om gecontroleerd overstromingsgebied te creëren voor de machtige Schelde, werd een prachtig landschap gecrëerd: bloemrijke weiden, dooraderd met grachten en kanaaltjes en omzoomd door turfputten. In dit gebied vind je niet enkel echte stilte maar ook bijzondere fauna en flora én topadresjes waar het heerlijk uitrusten is.
 
We stellen je 4 leuke logeeradresjes voor die voor je klaar staan om je voor of na je wandeltocht of tijdens je wandelweekend te verwelkomen.

 

't Sutterhuisje

't Sutterhuisje - Berlare

't Sutterhuisje, gelegen aan het Donkmeer, haalde zijn naam bij de familie De Sutter, al meer dan 50 jaar uitbaters van de gelijknamige familiale meubelzaak vlakbij. Je logeert hier in een vakantiehuisje vol vintage design, dé perfecte meubelkeuze voor een bungalow uit de jaren ’60, die in 2018 volledig werd gerenoveerd. Slapen doe je hier in twee slaapkamers voorzien van alle moderne comfort.

Boek je verblijf

 
 
 
Dultenpoelhof

B&B en vakantiewoning Dultenpoelhof -  Laarne

Tussen het Kasteel van Laarne en de Kalkense Meersen vind je de green en blue cottages van Dultenpoelhof, een knappe gerestaureerde langgevelhoeve. Van op het terras van deze hoeve kijk je uit op meerdere oude tuinen, met een orangerie, een snijbloementuin en een kruidentuin. 

Boek je verblijf

 

 

Groenpark

Camping Groenpark - Zele

Deze camping vlakbij het Donkmeer en recreatiedomein Nieuwdonk is een leuke logeerplek voor wie graag op stap gaat met de tent of camper óf eens wil logeren in een trekkershut of slaapwagen. Uniek op het domein is de Zuid-Afrikaanse 'lapa', een overdekte barbecue. De camping ligt in een bosrijke omgeving, op wandelafstand van de knooppunten van het wandelnetwerk Kalkense Meersen-Donkmeer. 

Boek je verblijf 

De Moeraseik

De Moeraseik - Zele 

Aan de groene rand van Zele logeer je in alle rust in een luxe suite/vakantiestudio bij gastvrouw Roos en gastheer Dirk. Het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd op de kamer, van waaruit je een verbluffend zicht hebt op de tuin en de omringende velden.  

Boek je verblijf

 
 
 
 

4x logeren bij pure Scheldenatuur

Toerisme Scheldeland
Toerisme Scheldeland

Toerisme Scheldeland loodst je langs het water, de beste fietsroutes en leukste wandelroutes van de regio!