The Bayou - Uitzicht op de Schelde

Glenn De Schrijver is, naast zijn job bij Zalando, de travelblogger achter reistebrij. Behalve blogposts maakt Glenn ook vlogs (video weblogs), is hij een fervent twitteraar en weet hij als geen ander hoe zijn ervaringen vast te leggen in prachtige beelden.

Glenn maakte 48u lang kennis met de gastvrijheid die Scheldeland te bieden heeft. Hij ging er uitgebreid dineren, proeven van streekproducten, gastvrij logeren en ontdekte er de sierteelt in de bloemenstreek rond Wetteren. 

 

Gastvrijheid

Wetterse Watertuin

DAG 1

1. WETTERSE WATERTUIN 

Een schitterende tuin vol waterpartijen, talrijke zithoekjes en een grote collectie waterlelies, hortensia's en kleinfruit. Eigenaar Marc deelt zijn tuin maar wat graag met het grote publiek. Lente, zomer of herfst, het is steeds aangenaam rondkuieren in de Wetterse Watertuin en je komt er ogen tekort. 

Veld met rozen bij rozenkwekerij Van Sante

2. ROZENKWEKERIJ VAN SANTE

Dat Wetteren deel uitmaakt van de bloemenstreek van Scheldeland wordt al snel duidelijk wanneer je de kleurenpracht van het landschap aanschouwt. Aan de vruchtbare oevers van de Schelde groeien honderden hectaren sierplanten, van rododendrons tot rozen en coniferen. Een aanrader is een bezoek aan rozenkwekerij Van Sante waar je meer dan 500 verschillende soorten rozen terugvindt. Het levert bovendien kiekjes op die, om het in de woorden van een blogger te zeggen, "zeer instagram waardig" zijn.

Bistro Gustaaf

3. BISTRO GUSTAAF

Lunchen deed Glenn bij Bistro Gustaaf, een nieuwe hippe zaak vlakbij de Grote Markt van Wetteren. Je kan er terecht voor een snelle lunch of voor een gezellig etentje. Naast eten kan je bij Bistro Gustaaf ook producten kopen om mee naar huis te nemen. Zo kan je thuis nog nagenieten van die lekkere wijn of gin. 

Papaver gin bij Stokerij Rubbens

4. STOKERIJ RUBBENS

In de namiddag bezocht Glenn stokerij Rubbens in Wichelen. Je kan er verschillende types rondleidingen reserveren. Glenn koos voor de gintasting. Hij werd er ingewijd in de beginselen van het stoken en proefde er verschillende gins. Naast de stokerij kan je er ook de Heirmanklok en de brasserie die volledig is opgebouwd door "upcycling" bewonderen. 

5. WANDELEN LANGS TUINEN EN DUINEN

Tot rust komen doe je met een deugddoende wandeling langs de Schelde, als het even kan met zicht op de ondergaande zon. De wandeling "langs duinen en tuinen" is 6,2 km lang en voert je lang de Warandeduinen en Provinciaal Domein Den Blakken. Dit laatste is een 9,7 hectare groot park rondom een statige villa en is uitgebouwd tot promotietuin van de Wetterse sierplanten- en rozenteelt. 

Zicht op de Schelde

DAG 2

1. FIETSTOCHT "IN HET SPOOR VAN DE HOVENIERS"

Na een uitgebreid ontbijt met verse fruitsappen en lokale producten huurt Glenn een fiets bij B&B de Stuifduinen en trekt op pad met de fietstocht "in het spoor van de hoveniers". De fietstocht start vlakbij de B&B en brengt hem langsheen heel wat velden met boomgaarden en verrassend mooie dorpjes. Tijdens de 32 km lange tocht ontdekt hij ondermeer Massemen, Schellebelle en Serskamp.

Lunch bij The Bayou

2. THE BAYOU

Geen betere manier om het weekend af te sluiten dan met een etentje bij The Bayou. Bij dit restaurant in Wichelen tafel je met een prachtig zicht op het water. The Bayou staat voor kwaliteit en de kaart bestaat voornamelijk uit biodynamische en seizoensgebonden producten. Voeg daar het wonderlijke uitzicht op de Schelde aan toe en je voelt je meteen zen.

B&B De Stuifduinen in Wetteren

LOGIESTIP: B&B DE STUIFDUINEN

Bij B&B De Stuifduinen is gastvrijheid troef. Gasten worden er hartelijk onthaald en kunnen er genieten van een uitgebreid ontbijt met verse en lokale producten. Onthaasten doe je hier in stijl.

Boek je verblijf

MEER WETEN OVER GASTVRIJ SCHELDELAND? LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VAN REISTEBRIJ OF BEKIJK DE VIDEO DIE GLENN MAAKTE

Zin om zelf de gastvrijheid van Scheldeland te ervaren?

BESTEL GRATIS HET SCHELDELAND VAKANTIEBOEK

  • 3 reportages en talloze tips voor een weekendje weg
  • 7 gepassioneerde ambassadeurs nemen je mee
  • 12 kant en klare fiets- en wandelroutes

Bestel het vakantieboek

48u gastvrij Scheldeland

Glenn De Schrijver
Glenn De Schrijver

Glenn De Schrijver is de travelblogger achter Reistebrij. Naast zijn blogposts maakt Glenn ook vlogs, is hij een fervent twitteraar en weet hij als geen ander hoe zijn ervaringen vast te leggen in tekst en beeld.