Hotel Yachtclub Volante

Hotel Yachtclub Volante

Een unieke site met charmant hotel-restaurant

Willebroek
Kamers
20 Kamers
Straat + huisnummer
VICTOR DUMONLAAN 6
2830 Willebroek
E-mail
Telefoonnummer
032487147
Link

Ken jij Klein-Willebroek? Dat is een gehucht van Willebroek, ten noorden van het centrum en gescheiden door het Zeekanaal Brussel-Schelde. Je vindt er een pittoresk dorpje met kleinschalige bebouwing, geconcentreerd op de westoever rondom het sas en het sashuis uit de 17de eeuw. 

Daar, vlakbij dat pittoreske watergehuchtje, vind je Yachtclub Volante. In het hart van de lokale haven. Hier kan jij overnachten met het kabbelende achtergrondgeluid van klotsend water en drijvende bootjes.

Yachtclub Volante water.jpg

Logeren in de haven

Die gezellige en toch imposante jachthaven werd uitgebouwd op de oude vaartarm, waar je met wat geluk otters ziet zwemmen. Vlakbij kan je wandelen in het Bospark en Het Boske. Aanvankelijk slechts begroeid met acaciabomen, vandaag een uitbundig bosje waarin het fijn toeven is.

In het hart van de haven ontvangt hotel en restaurant Yachtclub Volante je met een maximale hartelijkheid. Dankzij de stijlvolle aankleding, de warme sfeer en het prachtig uitzicht waan jij je hier God in Frankrijk. Hier kan je kiezen uit moderne kamers met uitzicht op het water. Smaakvol ingericht en geschikt voor elke gelegenheid: zakelijk verblijf of een lekker ontspannend weekendje weg.

Yachtclub Volante.jpg

Ontsnappen aan de drukte en smullen aan de waterkant

Door zijn passie, kennis en ervaring slaagt het team van Yachtclub Volante erin de allerbeste producten te combineren met een ongedwongen gastvrijheid. In hun zoektocht naar eenvoud streven ze tegelijk resoluut naar perfectie. 

Voor jou als gast is alles mogelijk: een zakelijke bespreking, een weerzien met vrienden, een romantische tête-à-tête of een familiefeest. De chef tovert Frans-Belgische signatuurgerechten met een hedendaagse touch tevoorschijn. Vlees- of visliefhebber ? Waar je ook van houdt, dit professionele team creëert een menu waarin iedereen z’n gading vindt. 

donut boat in willebroek.jpg

Dineren op het water met de ‘donut boat’

In dit geweldige kader is alles mogelijk. Yachtclub Volante introduceerde als eerste de uitzonderlijke ‘maaltijd’-bootjes. Die zorgen ervoor dat je niet enkel naast, maar ook op het water kan dineren. 

’s Avonds ervaar je die geweldige beleving zelfs met een extra romantische toets. Sfeerverlichting en aangepaste muziek worden voorzien om de ervaring onvergetelijk te maken. De donut boats, geïmporteerd uit China, worden dé plek waar die fantastische eigen keukencreaties worden geserveerd. Waar heb jij zin in: verse mosselen, zeevruchten of tapas? Deze unieke formule moét je ontdekt hebben. Dineren op het zacht golvende water doe je immers niet elke dag.

kamer Yachtclub Volante.jpg

Yachtclub Volante en zijn exclusieve partners

Er is nog wel meer te beleven aan die unieke site van Klein-Willebroek. Tal van ondernemers in de buurt bieden jou ook hun diensten aan. Heb je zin om ’s avonds lekker te gaan dineren in de buurt? Dan heb je keuze genoeg!

Zo is er restaurant-bistro Sacchetti’s waar je terecht kan voor een drankje, een hapje, een gastronomisch menu. Dit leuke fietscafé is dan ook de ultieme stop na een verkwikkende wandeling of een fietstocht. Jouw concepten worden er bovendien op maat uitgewerkt. Het restaurant beschikt zelfs over 3 prachtige motorschepen voor evenementen op het water tot 140 personen. 

Lekker dineren in Boom

Vergeet ook Trattoria Kaai niet, annex Bar Bella - voor ‘fresh juices, italian gelati, and sunsets’. Die vind je vlakbij de aanlegsteiger voor de overzet Boom - Klein-Willebroek. Je kan er ‘landelijk’ Italiaans tafelen en daarna kiezen uit het ruime assortiment van cocktails en sterke dranken. 

De zaak is even bekend voor zijn royale ontbijtbuffetten en zijn afternoon tea. De wijnkeuze van Trattoria Kaai zal je verbluffen, net als het indrukwekkende panoramisch uitzicht over het water en de oevers.

Broek de Naeyer.jpg

Een plek om te blijven

Nadat je in één van de prachtige hotelkamers hebt gelogeerd, is het tijd om de omgeving te ontdekken. Met al dat lekkers zou je de uitzonderlijke natuurlijke omgeving nog vergeten! Die is weids en verkwikkend, vol rust en groen.

Wil je de beentjes wat los wandelen? Dat treft, want vlakbij aan het sas vertrekt de wandeling 'Otters en bevers op het spoor'. Dat leidt je door het moerassige Broek De Naeyer, een natuurgebied van 66 hectare en een paradijs voor watervogels. 

Klein-Willebroek brug.jpg

Bezoek Klein-Willebroek

Maar slenter zeker ook door het dorpje van Klein-Willebroek, met z’n typische huisjes en steegjes. Tot 1988 was hier nog een schippersschool. En zowel de oude brouwerij Lamot als de gebouwen van de bloemmolens Rypens zijn een prachtig voorbeeld van de schoonheid van oude baksteen. 

Kom je hier voor het eerst, dan sta je vast aan de grond genageld door de rijkdom van het verleden en de omgeving. Een plek om te blijven ? Zeker. De dynamiek rond en op het water én de gastvrijheid van hotel-restaurant Yachtclub Volante zullen je meteen betoveren.