Hostellerie De Biek

Hostellerie De Biek

Dineren en overnachten in een Oase van Rust

Aalst
Kamers
16 Kamers
Capaciteit
29 bedden
Straat + huisnummer
Moorsel-Dorp 3
9310 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 60 76 40
Link

Wat hebben Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel gemeen? Ze vormen samen de Faluintjesgemeenten en worden ook wel eens de ‘groene long’ van Aalst genoemd. 

Maar enkel Moorsel heeft Hostellerie De Biek voor je in petto. Een prachtig hotel mét restaurant dat huist in de voormalige brouwerij De Valck. De gedroomde uitvalsbasis om deze mooie omgeving te ontdekken.

pikant_moorsel-052.jpg

Welkom in De Faluintjes

Vlakbij De Biek vind je het waterkasteel van Moorsel: een prachtig kasteel in renaissancestijl, inclusief hoektorens, wallen en ophaalbrug. De Abdij van Affligem liet het waterkasteel bouwen in de 16e eeuw. Tussen de abdij en het kasteel vind je natuurgebied De Faluintjes.

Vanwaar de Faluintjes hun naam hebben gekregen, is onzeker. Volgens sommigen komt het van het Franse ‘vallée’, dat vallei betekent. Anderen beweren dat we aan het Franse ‘falourde’ moeten denken: een dikke bundel samengebonden brandhout. Er zijn nog meer legendes en beweringen over de naam. Wat wel zeker is: deze prachtige streek moet je gezien hebben. Interesse? Dan is een verblijf in Hostellerie De Biek een uitstekende keuze.

16 Charmante gastenkamers

In het hotel van De Biek zijn er 16 gastenkamers die van alle luxe zijn voorzien: boxspringbedden, een eigen badkamer, een bureau en natuurlijk wifi en televisie. 

Bij de renovatie van het hotel is op een unieke manier gebruikgemaakt van de authentieke elementen van de brouwerij. Hier ervaar je een mix van comfort en eenvoud in een charmante setting.

Heerlijk genieten in het gastronomisch restaurant

Jezelf verwennen mag (moet zelfs) van tijd tot tijd. Een tip: doe het hier bij Hostellerie De Biek. Trakteer jezelf op een degustatiemaaltijd in het gastronomisch restaurant. Ze kregen pas nog een vermelding in het de Michelin 2020 gids. 

De eyecatcher van De Biek zijn ongetwijfeld de eikenhouten oude gebinten. De authentieke elementen komen fantastisch tot hun recht met het moderne meubilair. Samen creëren ze een feeëriek kader waarin je urenlang kan genieten van de zalige gerechten – maar even goed kan blijven hangen met een fris streekbiertje of een lekkere cocktail.

Lekker dineren met aangepaste wijnen

Je kan hier genieten van een uitgebreid 3, 4 of 5 gangen menu dat elk seizoen wordt aangepast. Probeer zeker de hopscheuten, de streek staat ervoor bekend. Je kan er ook voor kiezen om bij het menu aangepaste wijnen te bestellen. En aangezien je toch in het hotel slaapt, klinkt dat wel als een goede keuze, niet?

Je kan bij het restaurant ook terecht voor een vlotte lunch of een snel diner. Nog zo’n voortreffelijke optie: geniet met je hele gezelschap van verschillende sharing plates. Voor ieder wat wils!

Boshyacint Kravaalbos Aalst.jpg

Verken het Vlaamse Land

Bij Hostellerie De Biek zit je goed om het hele (Oost)Vlaamse land te verkennen. Vlakbij bevindt zich bijvoorbeeld het wandelnetwerk Brabantse Kouters. Niet minder dan 780 kilometer aan wandelpaden liggen hier op je te wachten. Stippel je traject uit aan de hand van knooppunten. Het gebied omvat het Kravaalbos, dat in de lente paarsblauw kleurt van de boshyacinten. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Mag het allemaal wat sneller gaan? Je kan al het moois dat de omgeving te bieden heeft ook op de fiets ontdekken. Zo bol je van dorpje naar dorpje – en waarom hou je niet even halt in Aalst zelf? Bezichtig het Belfort, dat werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Of boek een rondleiding langs de Carnavalswerkhallen.

Kom langs bij Hostellerie De  Biek

Kom zelf maar eens kijken, waarom zovelen Hostellerie De Biek kiezen om in De Faluintjes te verblijven. Een prachtig hotel in een oude brouwerij, met als kers op de taart een gastronomisch restaurant. Waar wacht je nog op? Boek vandaag nog!