Het Nest

Het Nest

Autismevriendelijk logeren in Oppuurs

Puurs-Sint-Amands
Capaciteit
8 Personen
Straat + huisnummer
NIJVEN 3
2890 Puurs-Sint-Amands
E-mail
Telefoonnummer
+32 475 67 06 26
Link

Vakantiewoning Het Nest is een prachtige plek van rust en stilte in Oppuurs, een deelgemeente van Puurs-Sint-Amands. De uitbaters van Het Nest focussen zich op het aanbieden van een oase van ontspanning aan hun gasten. Ze richten zich daarbij specifiek op gezinnen met kinderen en jongeren met autisme.

De vakantiewoning biedt plaats aan acht personen waaronder vier volwassenen en vier kinderen. De vakantiewoning beschikt over twee slaapkamers voor telkens drie personen en een ontspanningsruimte waar één of twee personen kunnen slapen in een zetelbed. Daarnaast heb je als gast niet 1 maar 2 badkamers! Eentje met een douche en eentje met douche en ligbad. In de volledig uitgeruste keuken met oven, microgolf, afwasmachine en gasfornuis met wokbrander tover je heerlijke maaltijden op tafel voor het hele gezelschap.

Vakantiewoning Het Nest Kota Jacuzzi.JPG

Totale rust en ontspanning

Ontspannen doe je in de tuin, in de Finse kota of sauna met omkleedruimte, of door lekker warm in de jacuzzi te gaan. Je voelt de stress van het dagelijkse leven zo van je af glijden! De uitbaters van Het Nest willen hun gasten vooral het ultieme rustmoment geven, ook voor jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS). De vakantiewoning is daarom zo autivriendelijk mogelijk ingericht. Bij eventuele overprikkeling kan de ontspanningsruimte of de Finse kota gebruikt worden als ruimte voor een cooldown.

Vakantiewoning Het Nest buitenzijde.jpg

vzw Witte Kraaien

Bovendien gaat een deel van de opbrengst van de verhuur van het vakantiehuis naar vzw De Witte Kraaien. Deze vereniging werd eind 2020 opgericht en begeleid jongeren met autisme in de zoektocht naar hun talenten. Van de kleuterklas tot het hoger onderwijs worden deze jongeren goed ondersteund, maar daarna krijgen ze het soms moeilijk tijdens de overgang van school naar het werkveld. Om hun slaagkansen op de werkvloer te verhogen, wil De Witte Kraaien hen helpen bij die overgang.

Het Nest zal daarom geregeld gebruikt worden voor het geven van workshops, coaching of vormingsweekends voor jongeren met een autismespectrumstoornis. Daarnaast willen de uitbaters in de toekomst jongeren met ASS aanwerven binnen de vzw. Zo kunnen zij op termijn de vakantiewoning zelf runnen onder begeleiding.

aspergesteker Puurs-Sint-Amands.jpg

Fietsen in Scheldeland

Vakantiewoning Het Nest ligt in Puurs-Sint-Amands dat tal van prachtige fiets- en wandelroutes te bieden heeft. De vele knooppunten van Scheldeland liggen vlak bij het gastenverblijf zodat je meteen kan beginnen verkennen. Zo vertrekt aan de Coolhemstraat in Puurs de 40 kilometer lange Asperge Fietsroute die je tot bijna in Malderen voert. Asperges zijn het streekproduct uit Klein-Brabant en de inwoners van Puurs-Sint-Amands zijn trots op hun ‘witte goud’. Elk jaar geniet je er van het Aspergefestival en proef je van de lekkerste gerechten één van de vele restaurants. 

Verken je liever de prachtige oevers van de Schelde, dan is de Emile Verhaeren Fiietsroute voor jou. Deze tocht van 31,1 kilometer voert je mee langs de waterloop tot bijna in Briel. Bovendien beschikt Het Nest over een handige berging met wasmachine zodat je je vuile fietskledij meteen kan wassen voor de volgende dag.

Ingang Fort Liezele.jpg

Wandelen langs het fort

Ook voor wandelaars valt er meer dan genoeg te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Fort Liezele Wandelroute van 8 kilometer? Het 20-eeuwse Fort Liezele is het best bewaarde pantserfort. Je kan er het museum bezoeken, een rondleiding boeken, een escape game spelen of gewoon iets drinken op het gezellige terras en de omgeving verkennen. En net als voor de fietsers, is er ook voor de wandelaars een Emile Verhaeren-route. Deze lus van 11,5 kilometer vertrekt – hoe kan het ook anders -  in de Emile Verhaerenstraat in Sint-Amands en toont je de knapste plekjes van het dorp en van Mariekerke.

Schelde te Sint-Amands.jpg

Boek nu je verblijf

Wie graag meteen zijn verblijf wil boeken in Het Nest, moet er wel rekening mee houden dat de vakantiewoning enkel tijdens de weekends verhuurd wordt aan particulieren. Tijdens de week is de vakantiewoning op dinsdag, woensdag en donderdag voorbehouden voor bedrijven of organisaties. Zij kunnen er dan meetings, workshops of teambuildings organiseren met medewerking van vzw De Witte Kraaien.

Ben je klaar voor een weekend in complete rust? Boek dan nu snel je verblijf bij vakantiewoning Het Nest in Puurs-Sint-Amands. Of misschien ben je met je bedrijf of organisatie wel op zoek naar de perfecte locatie voor een workshop of vormingsweekend? Dan is dit gezellige nest jouw ideale bestemming!