Cosy Cottage

Cosy Cottage

Ontspannen en herbronnen aan de Schelde

Dendermonde
Kamers
4 Kamers
Capaciteit
14 bedden
Straat + huisnummer
EEGENE 38
9200 Dendermonde
E-mail
Telefoonnummer
+32 52 42 84 43
Link

What’s in a name? Welnu… alles eigenlijk: B&B Cosy Cottage is een gastverblijf waar de gezelligheid en idyllische rust je meteen in de juiste stemming brengen. Gelegen vlakbij het gezellige Dendermonde, een stad waarin je urenlang kan dwalen tussen statige gebouwen en gezellige horecazaakjes. 

In de omgeving: onweerstaanbare natuur, pittoreske stromen en charmante fietspaden. Precies wat je van Scheldeland mag verwachten. Zalig gebundeld in één ontspannen pakketje. Zeker wanneer je verblijft in deze unieke B&B vol comfort en karakter.

Cosy Cottage ontbijt.jpg

Logeren in een landhuis

De aanblik van dit landhuis doet denken aan de romantische verhalen uit lang vervlogen tijden. Ook het omringende landgoed straalt rust uit. Daar speelt de doordachte, prachtige tuinarchitectuur ongetwijfeld een rol in. 

Hier waan je je voor even terug in een tijd waar je dagelijkse beslommeringen geen vat op hebben. Geen stress, geen gedoe. En dat is precies wat je af en toe nodig hebt.

tuin Cosy Cottage.jpg

Schilderachtige verpozing tussen een weelde aan activiteiten

Langs de wondermooie achtertuin van dit landgoed, kan je makkelijk verschillende fietsroutes bereiken die doorheen de regio slingeren. Dendermonde Fietsroute, Blauwborst Fietsroute… Ze liggen allemaal op een steenworp van je logies. De B&B werd ook erkend door Toerisme Vlaanderen als fietsvriendelijke uitbating. En dat laat zich merken. 

Zo vind je hier talloze handige fietskaarten, ook online te bekijken, waarmee je voor jezelf en je gezelschap de ideale fietstochten uitstippelt. Je kan bovendien je fiets veilig stallen – en zelfs even afspoelen als je dat wenst.

preview_Veer_Berlare5 (1).jpg

Met het veer? Tuurlijk!

Na een kleine wandeling bereik je het gratis voetveer van Appels naar Berlare. Aan de overzijde van de stroom word je in taverne ’t Veerhuis probleemloos terug gekatapulteerd richting vorige eeuw. 

Bij een hartige versnapering laat je al dit moois dankbaar op je inwerken. Niet voor niets werd deze plek in 2009 nog uitgeroepen tot ‘Strafste Café van Vlaanderen’.

Bezoekerscentrum Lakenhalle Dendermonde
Grote Markt Dendermonde

Het wonderlijke Dendermonde

Het nabijgelegen Dendermonde biedt de bezoeker alles wat een verrijkende citytrip nodig heeft. Het is dan ook een cultuurhistorische parel met maar liefst vier bezienswaardigheden die geklasseerd staan als UNESCO werelderfgoed: het schitterende Belfort, het pittoreske Begijnhof, het Ros Beiaard én de befaamde reuzen: Mars , Goliath en Indiaan. De reuzen krijg je te zien tijdens de jaarlijkse Katuit eind augustus. Voor het Ros Beiaard moet je iets meer geduld hebben, die komt slechts één keer om de tien jaar buiten.

Je bent hier dus wel even zoet wanneer je houdt van eeuwenoude, charmante steden met een rijke geschiedenis – die toch nog makkelijk overzichtelijk zijn. Die troef koppelen ze hier aan een bruisend winkelhart, waar je graag een namiddagje in vertoeft. De aanwezigheid van water in het hart van de stad, is nog zo’n mooie meevaller. Boek zeker een boottochtje om de Dender te verkennen – en beleef zo de stad ook eens van een andere kant.

Het is maar een kleine greep uit een imposant aanbod. Ook de mooie historische Grote Markt is met de vele gezellige terrasjes een bezoekje meer dan waard.

Header Vlassenbroek.jpg

Of duik de natuur in

Vertoef je graag tussen de mooie natuur? Dan is een wandel- of fietstocht langs de Scheldeboorden van Vlassenbroek en Grembergen verplichte kost. Ook de Kalkense Meersen bij Schellebelle zijn in deze categorie niet te versmaden. En het Donkmeer, uitgestrekt én perfect geschikt voor wandelaars en fietsers, maakt het lijstje compleet.

De ruime waaier aan fietstochten en fietsknooppunten in de buurt nodigen uit om de hele regio te ontdekken. Waar wacht je nog op?

De kamers: landelijke luxe

Cosy Cottage heeft drie kamers waarin bezoekers zich meteen helemaal thuis voelen. In de Orchideekamer duik je een wereld van charme in, met houten vloeren en alle comfort dat jij je maar kan inbeelden. Boek ze gerust met twee tot drie personen voor een ontspannend verblijf. 

De Lavendelkamer is dan weer uitermate geschikt voor gezinnen met 2 kinderen of groepen van 4 personen. Vanop het panoramische dakterras geniet je van een wonderlijk uitzicht over de Schelde. 

De Scheldesuite biedt tenslotte ruimte voor maximum vier personen. Vanuit deze prinsheerlijke, royale kamer heb je eveneens een prachtig uitzicht op de Schelde en het overstromingsgebied van Berlare. 

't Veerhuis Appels (1).jpg

Leuke adresjes in de buurt

Wie graag een vervolg breit aan dit heerlijke verblijf, geven we alvast enkele adresjes mee waar je overheerlijk en gezellig kan tafelen, keuvelen en genieten. Zo kan je oeverloos genieten in ‘t Veerhuis

Nog goesting in iets lekkers? Probeer dan gerust Koffiehuis De Waterkant. Of scheep in bij Botenverhuur Donkmeer. Zo ontdek je de regio op een unieke manier. En tref je stuk voor stuk plekjes waar je makkelijk enkele uurtjes wegdroomt.

Boek jouw kamer

Wil je ook verblijven in deze unieke B&B? Reserveer dan snel je kamer via de website van B&B Cosy Cottage. Je vind er ook alle info over prijzen en beschikbaarheden!