Camping Groenpark

Camping Groenpark

Ontdek het Oost-Vlaamse rivierlandschap nabij het Donkmeer

Zele
Capaciteit
332 Personen
Straat + huisnummer
GENTSESTEENWEG 339
9240 Zele
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 367 90 71
Link

Hou je van kamperen én van vakantie in eigen land? Dan moet je naar Camping Groenpark, gelegen in Zele en op de grens met Overmere, trekken. Dat dorp ligt in het groene Scheldeland, niet ver van Berlare en Dendermonde. Je komt er terecht in de ongerepte natuur. Wandelaars, fietsers, natuurliefhebbers en rustzoekers als jij komen er aan hun trekken. Het nabijgelegen Donkmeer in Berlare is met zijn 86 hectare een van de grootste meren in Vlaanderen. 

Camping Groenpark boot.jpg

Idyllische plekjes op Camping Groenpark

Kortom, dit is de pleisterplek voor de mooiste staycation van je leven. Welkom op Camping Groenpark, waar het leven nog rustig verder kabbelt, de kinderen zich rot amuseren en je alles bij de hand hebt voor een geweldige vakantie in je buurt.

Wandel zeker eens door het beschermde natuurreservaat rond het Donkmeer. Je zal er onder meer verrast worden door de site van de historische Eendenkooi. Je uitvalsbasis voor deze en veel andere trips, is Camping Groenpark. Hier zijn comfort en gastvrijheid geen lege begrippen, maar de essentie van je hele verblijf. Een familiecamping zoals ze moéten zijn, dus.  

Camping Groenpark in Zele
Camping Groenpark in Zele

Sfeer en rust zijn troef in Groenpark

In Groenpark staat de organisatie perfect op punt. Respect voor de medemens, voor de natuur en het milieu dragen de zaakvoerders hoog in het vaandel. 

Wil je met de tent komen of verkies je een trekkershut? Jij kiest! Op deze camping hou je vakantie op jouw manier. Selecteer een van de vele verzorgde kampeerplaatsen of boek je trekkershut.

Camping Groenpark Lappa.jpg

Moderne faciliteiten

Benieuwd naar de faciliteiten? Wel, er staan uitstekende en zeer moderne voorzieningen voor je klaar: sanitaire installaties, familiedouches, elektriciteit, afvoer- en watertappunten in een stijlvolle uitvoering, wifi op het hele terrein… 

Je kan rekenen op maximale netheid en hygiëne. Dat alles -de naam van de camping zegt het zelf- in een bekoorlijk groen kader. In de gemeenschapsruimte vinden de gasten een sfeervolle mix van moderne kunst en oude Vlaamse gezelligheid. Uniek is de Zuid-Afrikaanse “lappa” of overdekte barbecue. Die vormt het perfecte decor voor een gezellig eetfestijn voor jou en je vrienden.

't Veerhuis Appels (3).jpg

Avonturen in de buurt

Wat kan je allemaal beleven in de buurt? Wel, Provinciaal Recreatiedomein de Nieuwdonk is een enorm recreatiepark met een centrale vijver, waar je kan zwemmen en leren zeilen. Het ligt vlakbij de camping. Je vindt er een ligweide, een strand, een Zweedse speeltuin en een smaakvolle taverne. Alles wat je nodig hebt voor een leuk dagje uit. 

Ga je liever fietsen en wandelen? Dat kan perfect, langs charmante dorpjes, via het fietsnetwerk Scheldeland. Misschien rij je wel langs Overmere. Daar begon in 1798 de Boerenkrijg tegen de Franse overheersers. Op het Donkmeer zelf kan je dan weer naar hartenlust roeien, vissen, waterfietsen en een elektrobootje huren. De vele restaurants rond het meer zijn geliefd door hun overheerlijke en zeer gevarieerde palinggerechten. 

't Veerhuis Appels (2).jpg

Aanbevolen en straffe kwaliteit

Wil je graag in de buurt van de camping een hapje gaan eten? Ga dan zeker even naar Brasserie-Koffiehuis De Waterkant, met zicht op het Donkmeer. Daar kan je terecht voor een smakelijk ontbijt, een dagschotel, pannenkoeken, wafels en ijs. Een huiselijke sfeer voor een knabbel en een babbel!

Even verderop, aan de oevers van de Schelde,  vind je taverne ’t Veerhuis. Dat was de winnaar van het Strafste Café van Vlaanderen, ook omwille van zijn unieke ligging nabij het veer. In dit decor -dat zelfs al in films werd gebruikt- smul je van overheerlijke hapjes en volwaardige diners.

Donkmeer.jpg

Verken het waterlandschap met de boot

Vanuit Camping Groenpark kan je natuurlijk ook een duik nemen in het bruisende stadsleven. Zo zijn Gent en Dendermonde bijvoorbeeld vlakbij. 

Maar zou er, op een plek zo dicht bij het Donkmeer, geen manier zijn om het water van Scheldeland iets grondiger te verkennen? Tuurlijk wel! Er is namelijk de overzetboot op het meer in Berlare. En even verderop: niet minder dan 12 veren over Schelde, Durme en Rupel! Die zorgen ervoor dat je probleemloos van de ene oever naar de andere kan. 

En natuurlijk zijn er nog de waterfietsen, kano’s, roei- en motorboten waarmee je de verste hoekjes  van het Donkmeer kan verkennen, maar ook het waternetwerk daarrond. Je merkt het: deze camping is een zalige plek, een groene oase, een bolwerk van gastvrijheid en evenementen. Perfect voor jouw vakantietje weg met het hele gezin!

Camping Groenpark 1.jpg

Start vanuit Camping Groenpark

Een verblijf op Camping Groenpark is een geweldige manier om de regio te leren kennen. Zin om ook in het groen te komen logeren? Boek jouw verblijf via de website van Camping Groenpark!