Bierwandeling in Aalst

Ervaringen
Bierwandeling in Aalst

Oilsjt ajoin en bier mè schoim

Aalst
Personen
4 - 25
Straat + huisnummer
Hopmarkt 51
9300 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 72 38 80
Link

Wie Aalst zegt, zegt … Louis Paul Boon. Deze flauwe mop terzijde kan Aalst uiteraard ook rekenen op een rijke biercultuur. Met het typisch Aalsters biertje Ondineke kunnen we toch nog verwijzen naar een personage uit de Kapellekensbaan van Boon; zo blijkt de gemaakte link toch niet zonder grond. In Aalst vind je dus de uitgelezen kans om een bierwandeling met inhoud te boeken. 

Streekbieren kennen de laatste jaren een stevige opmars. Dat komt de diversiteit aan smaken alleen maar ten goede. We kunnen het aantal microbrouwerijen dat erg gedurfde recepten op de markt brengt niet meer bijhouden. En bij al die diversiteit komt natuurlijk ook steeds meer kennis kijken. Tijdens de bierwandeling door Aalst krijg je alvast een kijkje in de wereld van onze fel gesmaakte streekbieren.

Smaakvol door Aalst

Dat Aalst en bier onomstotelijk met elkaar verbonden zijn, leer je al snel als je gids de link met de beroemde bijnaam ‘ajoinen’ uit de doeken doet. Je wandelt er van de bijna verplichte Hopmarkt via de woningen van hophandelaars tot de Sint-Martinuskerk. Onderweg kom je nog meer te weten over het rijke bierverleden in Aalst.

Wat zou een bierwandeling zijn zonder gedegen onderzoek in de vorm van een degustatie? Op de gepaste momenten kan je zalig genieten van de finesses van elk streekbier. In groepen tot maximaal 25 personen heb je na 2,5 uur een stevige eerste impressie van wat Aalst en zijn streekbieren te bieden hebben. De rest kan je vrijwillig altijd nadien nog eens onderzoeken natuurlijk.

Bierwandeling hopmarkt Aalst.jpg

Meer dan bierliefhebbers

Laat de bierwandeling je niet afschrikken als er veel niet-liefhebbers in de groep zijn. De geschiedenis van het bier in Aalst wordt in geuren en kleuren verteld zodat wie het liever zonder degustatie doet de wandeling ook kan smaken. Verenigingen, vriendengroepen, bedrijven en gezinnen weten deze rondleiding altijd te appreciëren. 

Aan foodpairing zullen we ons niet wagen, maar de bierwandeling laat zich wel uitstekend combineren met andere activiteiten in Aalst. De vele horecazaken nodigen uit om bij die streekbiertjes lokale gerechten te proeven. Maar ook fietstochten, wandeltochten en andere culturele activiteiten zijn op een steenworp te vinden in Aalst.

Deze wandeling wordt vaak gekozen als onderdeel van een teambuilding, met reden. Het biedt een leuke afwisseling tussen geschiedenis over een luchtig maar interessant onderwerp met een beeldend verleden en terrasjes met de smaakvolle bieren waar je als groep net iets over hebt bijgeleerd. Aansluitend bijvoorbeeld een escape game boeken in Aalst en je plezier is een ganse dag verzekerd!

Hopmarkt buiten.jpg

Bierwandeling Aalst

Alles op een rijtje

  • Vertreklocatie: Hopmarkt 51, 9300 Aalst
  • Website: www.visit-aalst.be
  • Contact: +32 53 72 38 80 of info@visit-aalst.be 
  • Te boeken: permanent aanbod
  • Duur activiteit: 2,5 uur
  • Aantal deelnemers: 4-25 personen