Bezoek het Kasteel van Laarne

Ervaringen
Bezoek het Kasteel van Laarne

3 rondleidingen om uit te kiezen

Laarne
Personen
15 - 100
Straat + huisnummer
Eekhoekstraat 5
9270 Laarne
E-mail
Telefoonnummer
+32 92 30 91 55
Link

Het Kasteel van Laarne heeft een rijke geschiedenis en is tot op vandaag een terechte trekpleister. De eerste steen dateert van 700 jaar terug en intussen is er zo veel veranderd dat de hele geschiedenis van het kasteel juist bijhouden bijna onmogelijk is. Behalve voor de gidsen natuurlijk… Die leiden je maar al te graag rond in dit unieke kader.

Het Kasteel van Laarne bezoeken met jouw groep en een ervaren gids is lang niet de enige mogelijkheid. Er worden recepties en ceremonies gegeven, vergaderingen gehouden, teambuildings georganiseerd en fotoshoots gepland. Om het toch enigszins binnen de perken te houden, geven we je hier enkel een overzicht van de 3 gegidste rondleidingen.

Laarne kasteel 1.jpg

Van klassiek tot thematisch

De eerste rondleiding die je kunt boeken is de klassieke rondleiding waarbij je het kasteel kamer per kamer verkent. De indrukwekkende ridderzaal, de keuken maar ook de gevangenis of de voorraadkelder. Elke ruimte heeft wel een sterk verhaal of enkele leuke weetjes; die hoor je van de ervaren gidsen. Afsluiten doe je door de mooiste zilvercollectie van het land te bewonderen. Een sterk statement maar volledig terecht.

2020 is het jaar van Jan Van Eyck. Het Kasteel van Laarne laat die kans niet onbenut en vertelt je meer over hoe het er aan toe ging ten tijde van Jan Van Eyck. Kasteelheer in die periode was Boudewijn de Vos. Wie was die man? De gidsen vertellen je ook meer over de banden met het Bourgondische hof. Het leven in een kasteel van eetgewoonten tot mode wordt uit de doeken gedaan. Tot in het kleinste detail spit de gids het dagelijkse leven van die tijd uit.

Je hoort in verhalen over het kasteelleven vaak over kasteelheren, veldheren en ridders maar waar blijft het verhaal van de vrouw? In de rondleiding Vrouwenzaken gaan de gidsen dieper in op de wereld van kasteelvrouwen. Van kamermeisje tot kokkin krijg je een beeld van hoe het de vrouwen verging in het Kasteel van Laarne. Dat het woelige tijden waren is zacht uitgedrukt met bijvoorbeeld de heksenvervolging in de 16de eeuw en later. De gidsen hebben aandacht voor gevoelige onderwerpen zoals de huwelijksleeftijd en het klassieke beeld van de vrouw aan de haard.

Kasteel van Laarne.jpg

Flexibiliteit als grootste troef

Met jouw groep van 15 tot 60 personen kan je een van deze rondleidingen boeken van 15 januari tot en met 20 oktober na reservatie. De gidsen van het Kasteel van Laarne verdienen een pluim voor hun grote flexibiliteit: blinden en slechtzienden begeleiden zij graag, wie minder mobiel is krijgt een aangepaste rondleiding zonder trappen.  

Wie wil kan ook met de movieguide 'HEKSEN' het kasteel ontdekken en krijgt in elke kamer prikkelende beelden met uiteraard de spannende rode draad ‘Heksen’. 

Aan je bezoek koppel je bovendien nog eens eenvoudig andere leuke groepsactiviteiten op dit domein. Er is een restaurant op het kasteeldomein waar je in een mooie setting kan tafelen. Koffie, ontbijt, heksenbiertje met hapjes, belegde broodjes of lunchen: dat kan voor of na je bezoek voor de groep klaargezet worden.

Kasteel van Laarne.jpg

Kasteel van Laarne

Alles op een rijtje

  • Vertreklocatie: Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne
  • Website: www.kasteelvanlaarne.be 
  • Contact: +32 92 30 91 55 of kasteelvanlaarne@herita.be
  • Te boeken: van midden januari tot midden oktober
  • Duur activiteit: 1,5 uur
  • Aantal deelnemers: 15-100 personen