Bezoek brouwerij Bosteels

Ervaringen
Bezoek brouwerij Bosteels

Buggenhouts bier van topniveau

Buggenhout
Personen
12 - 40
Straat + huisnummer
Kerkstraat 96
9255 Buggenhout
E-mail
Telefoonnummer
+32 52 33 23 23
Link

Wat is er beter dan een heerlijk streekbiertje drinken met vrienden op een zonnig terrasje? Twee heerlijke streekbiertjes drinken natuurlijk. Met Kwak en Tripel Karmeliet kan brouwerij Bosteels twee vermaarde bieren op tafel zetten. De rondleiding in hun brouwerij is al even sprankelend. 

Aan geschiedenis geen gebrek: de familie Bosteels heeft meer dan tweehonderd jaar en zeven generaties lang ervaring opgebouwd. Sinds 1791 brouwde de familie ononderbroken hun gesmaakte bieren, zelfs tijdens de wereldoorlogen. In de regio had de brouwerij zo’n impact dat er drie van de zeven generaties een burgemeester voor Buggenhout werd afgeleverd. Als invloedrijk verleden kan dat wel tellen en dat helpt dan weer om sterke verhalen te vertellen in de rondleiding vandaag.

Brouwerij Bosteels in Buggenhout
Kwakbier bij Brouwerij Bosteels in Buggenhout

Blond bier op de kaart

Om een fel gesmaakt bier op de markt te brengen, en dat voor een ruime regio, moet een brouwerij een heel parcours afleggen. Begin vorige eeuw zette de vijfde generatie sterk in op uitbreiding van de verkoop naar Gent, Antwerpen en Brussel. In 1980 vond Ivo Bosteels de Kwak opnieuw uit en dat betekende het startpunt van zeer sterke merken voor de brouwerij. 

Niet veel later voegde brouwerij Bosteels met Tripel Karmeliet een tweede topbier aan hun gamma toe. De opmars van blonde streekbieren was op tijd opgemerkt en is tot op vandaag niet opgehouden. Vlaanderen, en bij uitbreiding de hele wereld, weet de hoppige, diverse smaakbommen te waarderen. 

Het voorlaatste bier, als we het zo kunnen noemen, is DeuS. Met een geheel eigen creatieve kijk op het brouwproces laat DeuS Brut des Flandres zich het best drinken in fluitjes. Daarmee zet de brouwerij de traditie voort om op het juiste moment innovaties door te voeren die steeds weer goed uitpakken. En vooral gesmaakt worden. 

En wie de allernieuwste creatie van de brouwerij wil proeven kan naar de Monte Cristo vragen: een donker speciaalbier, zacht van smaak en met een complex karakter. Wie bewust proeft, ontwaart zelfs subtiele hazelnoot en chocoladetoetsen. Het hele specifieke aan dit bier schuilt in de rijping op eik en sherry. 

Achter de schermen

Zoals eerder gezegd komen de beste dingen per twee. De degustatie tijdens de rondleiding vat het goed samen: twee biertjes worden met de nodige deskundige uitleg en historische achtergrond aangeboden. In twee uur neemt de professionele gids je mee in de brouwerswereld van Bosteels, van brouwproces tot het verhaal achter elk bier.

In meerdere talen, Nederlands, Engels of Frans, wordt het publiek in de feestzaal vakkundig opgewarmd. Dan is het tijd voor de rondleiding in de brouwerij zelf. Van de indrukwekkende brouwzaal tot de bottelarij volg je het bier op de voet. De imposante tanks waar het bier wordt gegist, is uiteraard ook reden genoeg om even bij stil te staan. 

Afsluiten met een knaller doe je door twee bieren te degusteren onder begeleiding van de gids. Die vertelt je hoe het bier tot in je glas is gekomen en hoe je het meest kan genieten van die 33 cl gouden vloeistof. Ongetwijfeld zullen de biertjes iedereen wel kunnen bekoren; daarom is er ook de mogelijkheid om voor je beste vrienden of familie een cadeautje te kopen in de shop. 

Wie geen cadeau voor zijn hele familie of vriendengroep wil kopen, neemt ze best gewoon mee. Rondleidingen worden georganiseerd vanaf twaalf personen tot veertig personen en kunnen doorgaan tijdens de week en op zaterdag. Ook individuelen of kleinere groepen kunnen aansluiten bij vastgelegde rondleidingen die je op de site van Brouwerij Bosteels kan terugvinden. Reserveren kan op visit@kwak.karmeliet.be of 052/33.23.23!

Brouwerij Bosteels

Alles op een rijtje

Corona-maatregelen

Door de recente ontwikkelingen betreffende het Coronavirus COVID-19 blijft de gezondheid van de bezoekers en het personeel van brouwerij Bosteels de hoogste prioriteit. Hiervoor hebben ze enkele maatregelen ingevoerd.

  • Rondleidingen momenteel alleen op:
    • Vrijdag om 16.00
    • Zaterdag om 11.00 en om 14.00
  • Enkel toegang na reservatie (+32 52 33 23 23 of visit@kwak.karmeliet.be)
  • Maximale grootte van de groep = 10 personen per rondleiding. Rondleiding gaat enkel door als deze volzet is.
  • Blijf thuis als u gezondheidsklachten ondervindt
  • Mondmasker is verplicht voor bezoekers. Eigen mondmasker voorzien.
  • Volg te allen tijde de instructies de gids nauwkeurig op!