B&B 't fierkantje

B&B 't fierkantje

Verwonderd over het Scheldeland van Verhaeren, in alle rust en kalmte

Puurs-Sint-Amands
Capaciteit
6 Personen
Straat + huisnummer
FIERKENSSTRAAT 14
2890 Puurs-Sint-Amands
E-mail
Telefoonnummer
+32 52 33 62 32
Link

Op minder dan 2 kilometer van de merkwaardige kaai van Sint-Amands, stelt ’t Fierkantje twee comfortabele kamers met ontbijt ter beschikking. 

Een ideaal vertrekpunt om het land van “Stille Waters” te verkennen. Een netwerk van fiets- en wandelroutes brengt je naar het dorpje, de schilderachtige natuur, het verleden en de culinaire weelde. 

Op stap met een dichter

Nabij de kade leeft de geest van de Vlaamse Franstalige symbolistische auteur Emile Verhaeren verder. Zijn moeder baatte een textielwinkel uit in Sint-Amands. Deze artiest is dan ook stevig geworteld in de Scheldestreek. 

De stemming die de ongerepte schoonheid van de omgeving bij jou oproept, weerspiegelt de stem van de schrijver. Vol rust, stilte, verwondering en bewondering.

De droom van Olga en Marc (en nu ook een beetje van jou)

Olga en Marc, de uitbaters, realiseerden hun droom toen ze hun eigen B&B ‘met een tikkeltje extra’ opstartten. De landelijke omgeving en de nabijheid van tal van bezienswaardigheden zorgden voor een bijkomende troef. 

Ze dachten aan bezoekers zoals jij en ook aan zakenmensen op doorreis. Rust en sereniteit willen ze garanderen in ’t Fierkantje, met de mogelijkheid om te relaxen en eventueel nog een beetje te werken. Op elke kamer is onder andere een internetaansluiting voorzien. 

Een blik op de kamers

Je kunt kiezen uit twee ruime kamers met televisie, internet, koelkast, eventueel een extra bed en zeer veel bergruimte. Een van beide kamers heeft een afzonderlijke badkamer met relaxatiecabine. De andere heeft een geïntegreerde douchecabine met badkamermeubel. 

Je ontbijt uitgebreid in de gezellige gemeenschappelijke ruimte, waar een combinatieoven en een koffiemachine aanwezig is. Noteer ook: de dagelijkse schoonmaak en een aangename tuin.

De beste in de buurt

In het pittoresk steegje 'Den Dam' kan je smullen van zoete en hartige pannenkoeken. Het pannenkoekenhuisje 't Schipken zet ook een maaltijdpannenkoekenbuffet met scampi diabolique, dagverse vis en preisaus, pensen en warme kriekjes, chili con carne, bolognaisesaus… op het menu.

Seizoensgerechten nemen een vooraanstaande plaats in Restaurant Den Amandus. Misschien ook best eens wat nader kennismaken met de wijd bekende vis- en vleesspecialiteiten op houtskoolgrill en de palinggerechten. Je zal er geen spijt van krijgen. 

Op zoek naar een gezellige kinderboerderij waar de ouders rustig kunnen bijbabbelen bij een hapje of een drankje? Het verrassende eet-, praat- en biercafé De Cuyteghemhoeve is uitermate geschikt. Het bevindt zich in een authentieke koeienstal met Leuvense stoof en oude landbouwwerktuigen. 

Genieten langs de Schelde

Je hebt weken nodig om alles te ervaren. En er is natuurlijk ook altijd nog de natuurlijke, waterrijke omgeving die die je kan doorkruisen tijdens wandel- en fietstochten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne mix van cultuur en sportieve ontspanning: de Wandelen in het land van Emile Verhaeren-route? 

Eén advies: rond je tocht altijd af op de Kaai van Sint-Amands, nabij de Scheldebocht. Daar vind je het  Emile Verhaeren Museum en kan je tot rust komen bij het weidse panorama. Daarna kan je zalig onbezorgd relaxen in je B&B ’t Fierkantje. Dat is de gedroomde afsluiter van elke trip.
 

Boek je verblijf bij ’t Fierkantje

Duik in de wondere, natuurlijke wereld van Scheldeland tijdens je verblijf in ’t Fierkantje. Reserveer jouw verblijf op de website. Daar vind je alle info over prijzen en beschikbaarheden.