B&B Rijbaan Molenzicht

B&B Rijbaan Molenzicht

Gerestaureerde langgevelhoeve in Ninove

Ninove
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
RENDESTEDE 2
9400 Ninove
E-mail
Telefoonnummer
0496459039
Reservation
Online boeken
Link

B&B Rijbaan Molenzicht is een gerestaureerde langgevelhoeve met manège in het landelijke Denderwindeke. Hier ontwaak je rustig tussen de paarden of door de lokroep van de fazanten. De B&B beschikt over vier gastenkamers. De kamers ‘Jack’ en ‘Russel’ hebben elk een eigen badkamer. De kamers ‘Thelma’ en ‘Louise’ hebben een lavabo op de kamer en hebben een eigen badkamer en toilet op de benedenverdieping. In de ontspanningsruimte kan je een gezellig potje biljart spelen.

’s Ochtends schuif je de voeten onder de tafel op de gezellig ingerichte oude graanzolder. Op afspraak kan je bovendien ook een avondmaaltijd krijgen. ’s Avonds kan je bekomen van je avonturen in de tuin of op het terras.

Alpaca Wandeling B&B Rijbaan Molenzicht Ninove
Slaapkamer B&B Rijbaan Molenzicht

Van paarden tot alpaca’s

Wie tijdens zijn vakantie graag wil paardrijden, is hier zeker aan het juiste adres. Manège Molenzicht behaalde het Equilabel of het kwaliteitslabel voor manèges en pensionstallen. Je vindt hier maar liefst 2 buitenpistes, een binnenpiste en een trainingsmolen. Ook kan je hier leren paardrijden als beginner onder het deskundige oog van een volleerd wedstrijdruiter. De paarden werden geselecteerd op betrouwbaarheid en karakter zodat jong en oud op zijn eigen tempo de basis van het paardrijden onder de knie kan krijgen.

In de buurt van B&B Rijbaan Molenzicht kan je gaan wandelen met alpaca’s. Deze bijzondere ervaring is enorm ontspannend en een echte aanrader voor jong en oud. De geleide wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en onderweg kom je meer te weten over deze fascinerende dieren. Vraag in B&B Rijbaan Molenzicht gerust naar meer info of hulp bij je reservering.

Rijbaan Molenzicht Ninove.jpg

De groene gordel tussen Scheldeland en de Vlaamse Ardennen

In de omgeving van B&B Molenzicht vind je onder andere recreatiedomein De Gavers, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Het zijn stuk voor stuk prachtige bezienswaardigheden met een rijke geschiedenis. 

B&B Molenzicht ligt in het pittoreske Denderwindeke, een deelgemeente van Ninove. Je bevindt je hier op de grens tussen Scheldeland en Vlaamse Ardennen. Tijdens je verblijf heb je dan ook zicht op de prachtige molens in de buurt en de groene gordel van velden en bossen.

Neigembos Ninove TOV.jpg

Wandelen rond Ninove

Wie graag een rustige wandeling maakt tijdens zijn verblijf bij B&B Rijbaan Molenzicht, heeft keuze genoeg dankzij de vele uitgestippelde routes in de streek. Vanuit Outer vertrek bijvoorbeeld de 10 kilometer lange Galgenveld Wandelroute. Je wandelt door het open koutergebied van Ninove met aan het einde van je tocht een prachtig uitzicht op de scheve toren van de Abdijkerk.

In Neigem kan je dan weer de 10,6 kilometer lange Neigembos Wandelroute afleggen. Het Neigembos is een overblijfsel van het Kolenwoud dat zich in de Romeinse tijd uitstrekte van Picardië tot Brabant. Het bos heeft een wisselende reliëf dat in hoogte varieert van 20 meter tot 90 meter. De holle wegen onthullen de lange geschiedenis van het bos. Maar dé troef van het Neigembos, zijn de typische boshyacinten die hier elk voorjaar bloeien. Zo ver het oog reikt, bedekt een kleurrijke waas de bosbodem.

Wielerklassiekers

Wie met de fiets naar deze omgeving trekt, zoekt waarschijnlijk graag de legendarische plekken van de wielerklassiekers op. Elk jaar wagen sportievelingen zich massaal aan de beklimming van de Muur van Geraardsbergen in de Vlaamse Ardennen. Toch zijn er nog veel meer toffe fietsroutes te vinden in de buurt.

Zo kan je de Witkap Fietsroute afleggen. Deze 46 kilometer lange tocht vertrekt in Erpe-Mere en neemt je mee langs de mooiste gemeenten in de omgeving. Zo trek je langs de biersteden Aalst en Ninove langs de vele hopstaken. Stop daarom zeker eens aan De Heeren van Liedekercke, een gerenomeerd bierrestaurant dat je zal verrassen. Ook passeer je de Welle- en Kapellemeersen, een van de best bewaarde natuurgebieden van Scheldeland.

Hospitaalkapel Ninove.jpg

Erfgoed in Ninove

Het centrum van Ninove bruist van het leven en heeft verschillende bezienswaardigheden te bieden voor dagjestoeristen. Zo is een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk zeker een bezoek waard. Dit is een van de grootste barokke kerken in ons land met binnen een impressionant koor en orgel. Voor meer toeristische inspiratie kan je steeds terecht in de Hospitaalkapel. Daar kan je tot slot ook de Ninoofse reuzen Bockstael, Sint-Pieter en Den Belleman bewonderen.

Ontbijttafel Rijbaan Molenzicht.jpg

Boek je verblijf tussen de paarden

Klaar om Denderwindeke en haar prachtige omgeving te verkennen? Of misschien wil je wel leren paardrijden tijdens je vakantie? Twijfel dan niet langer en boek meteen je verblijf in het de charmante B&B Rijbaan Molenzicht. Je overnacht er in alle comfort na een dag vol avontuur in de groene natuur of pittoreske dorpen en steden.