B&B Nova Zembla

B&B Nova Zembla

Gelegen op het geklasseerde dorpsplein van Buggenhout

Buggenhout
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
DRIES 69
9255 Buggenhout
E-mail
Telefoonnummer
+32 52 55 00 08
Link

Ken jij het mooie Opdorp? Wel, je zal het leren kennen wanneer je verblijft in Nova Zembla – een prachtige B&B in het centrum van dit pittoreske en charmante dorpje. Gelegen in het hart van Scheldeland. 

B&B Nova Zembla in Buggenhout
B&B Nova Zembla in Buggenhout

Charme van een eeuw lang

Deze 100 jaar oude woning mét smidse aan het idyllische dorpsplein van Opdorp, werd volledig verbouwd. De uitbaters hebben er alles aan gedaan om er een eigentijds warm vakantieverblijf te creëren – en met succes. Hier vinden zowel vakantiegangers als professionele klanten een ware thuishaven weg van huis. 

Je verblijft in een karaktervol pand, dat geschiedenis koppelt aan modern en hedendaags comfort. Je kiest uit een van de ruime kamers, die allemaal voorzien zijn van de nodige faciliteiten. De uitbaters staan uiteraard op elk moment voor je klaar met tips en advies – als jij dat wilt, natuurlijk.

De grootste Dries

Het dorpsplein is de grootste Dries van Vlaanderen, wist je dat? Het plein wordt prachtig opgetooid door rustieke lindebomen. En in het voorjaar kleuren wel duizenden narcissen er de sfeer bij de tweejaarlijkse openluchttentoonstelling ‘Lente op Den Dries’. 

Tel daarbij de leuke horecazaakjes op die je op het plein vindt en je weet: dit is de ideale setting om volop te genieten van je weekendje weg in Scheldeland. Een haven van rust en peis en vree, vol bloemengeuren en kleuren.

B&B Nova Zembla in Buggenhout
B&B Nova Zembla in Buggenhout

Karaktervolle kamers, zinnenprikkelend comfort

Maar even terug naar de Bed and Breakfast nu. Nova Zembla beschikt over vier prachtige en karaktervolle kamers, één in elke windrichting. Ze zijn uiteraard voorzien van alle comfort. Elke kamer heeft een eigen badkamer, TV en internet (wifi). De centrale ligging van de B&B is, net als de vormgeving, ideaal voor zowel toeristen als zakenlui. Bovendien is de B&B uiterst toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Zo kan iedereen genieten van een deugddoend verblijf in de B&B.

De authentieke uitstraling werd telkens behouden en opgetild door een frisse, eigentijdse stijl. Het resultaat zijn ruimtes waar je je onmiddellijk tot rust voelt komen en geborgen weet. 

preview_Hires-Tour-_MW19289.jpg

Midden in de rustieke bedrijvigheid

Op De Dries, sinds 1956 trouwens geklasseerd als beschermd monument, bevinden zich tal van eet- en drankgelegenheden. Zo vind je op de hoek van de straat de gezellige dorpsherberg Drytoren. Daar kan je terecht voor allerlei heerlijke versnaperingen en overheerlijke kleine gerechten. 

Aan de overkant van het plein bevindt zich dan weer het mooie café Madelon, waar de kinderen zalig kunnen ravotten op de speeltuin terwijl jij geniet van een drankje. Nog goede buren zijn ‘Brasserie Den Dries’ en restaurant ‘De poort van Cyriel’. 

Rustbaken in een tintelende omgeving

Het mag duidelijk zijn: voor zalige nachtrust, heerlijk ontbijt en deugddoende verpozing ben je in Nova Zembla aan het juiste adres. Vlakbij de B&B vindt iedereen vast het juiste smakelijke adresje om dit verblijf simpelweg onvergetelijk te maken. 

De mogelijkheden voor fietsers, wandelaars en cultuurliefhebbers zijn quasi onbeperkt. Wandel zeker eens langs het kasteel van Opdorp; een bouwwerk uit de jaren 1500 dat vandaag dienstdoet als een voorziening voor jongeren.

Buggenhoutbos Hollebeek © David Samyn (1).jpg

Doe eens een uitstapje

In de ruimere omgeving bevinden onder meer ook het Buggenhoutbos, Dendermonde en Puurs-Sint-Amands. De geknipte manier om de omgeving te verkennen, is het ontdekken van het wandelnetwerk Stille Waters of het wandelnetwerk Brabantse Kouters. Deze leiden je langs natuurlijke én culturele bezienswaardigheden, zoals het Buggenhoutbos. 

Ook het drieprovinciënpunt tussen Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant én het geografische middelpunt van Vlaanderen liggen hier op een boogscheut vandaan. Dat middelpunt werd bepaald door studenten van de faculteit toegepaste wetenschappen van de Leuvense universiteit. 

Kom ontspannen in deze gezellige B&B!

Dit alles maakt deze regio tot een fascinerende smeltkroes van landschappen en lokaal karakter. Nova Zembla vormt een rustbaken in deze prikkelende en uiterst boeiende omgeving. Wil je het zelf ervaren? Boek dan snel jouw kamer in deze geweldige B&B in Opdorp!