B&B Mussenzele

B&B Mussenzele

Landelijke charme, bekoorlijke eenvoud

Haaltert
Kamers
2 Kamers
Capaciteit
5 bedden
Straat + huisnummer
MUSSENZELE 1
9450 Haaltert
E-mail
Telefoonnummer
+32 53 84 15 13
Link

Haal je voet even van het gaspedaal en kom lekker tot rust… B&B Mussenzele is de perfecte plek voor families of zakenlui die willen genieten van de rust zoals je die enkel nog aantreft in een authentieke landelijke setting. 

Deze mooi gerenoveerde hoeve zal vooral gezinnen en groepjes vrienden optimaal bekoren. Alles is namelijk gemeenschappelijk. Hier leef je samen en wordt het genot van het huis en de omgeving volledig gedeeld.

mussenzele.jpg

Modern comfort, pittoresk verpakt

Deze B&B en de groene regio errond spreken zowel de typische toerist als de zakenman aan. Hier kan je in alle rust even ontsnappen aan alle drukte om volop te genieten of in alle sereniteit te werken. Ruimte in je hoofd geeft ook ruimte voor nieuwe ideeën en inspiratie. 

De interactie met de sympathieke gastheer en charmante gastvrouw draagt bij tot een algemeen gevoel van ‘thuiskomen’. Ongedwongen contact staat hier dan ook centraal. Geen stijf gedoe, maar gewoon simpelweg samen zijn.

Authentieke charme: overal aanwezig

De bed & breakfast is dan wel een pareltje van authentieke charme, alle modern comfort is aanwezig, zoals een flatscreen-tv.

Buiten kan je optimaal genieten van de zon op het terras, terwijl de kinderen zich voluit amuseren op de speeltuin. Meer moet dan niet zijn, toch? Jij, met een lekker drankje in het zonnetje. De kinderen die al hun energie kwijt geraken… Dat klinkt zoals een perfecte vakantie!

Mussenzele ontbijt.jpg

Lekker ontbijten

Ook het ontbijtbuffet is vers, uitgebreid en overheerlijk. Het zeer prettige contact met de eigenaars wordt steevast als grote troef naar voren geschoven door bezoekers. 

Fun fact en vrolijke insteek: in de woning staan zo’n 250, door gastvrouw Roos met de hand gemaakte beren. Je mag ze gerust bewonderen. En vraag er zeker meer info over: ze kan er bijzonder gepassioneerd over vertellen.

Grote Markt Aalst.jpg

Brede waaier aan activiteiten voor het grijpen

Natuurlijk is ook de ligging cruciaal om alles uit een verblijf te halen. Op 32 km van Brussel en 34 km van Gent is Mussenzele ideaal gelegen voor wie graag eens een cultuurhistorische stad bezoekt. Of je kan natuur en fietstochtjes makkelijk koppelen aan een boeiend bezoekje aan één van de Dendersteden Aalst of Ninove.

Wandelroute_DenDotter_Roeckiesworld.jpg

Poort tot de Vlaamse Ardennen én Scheldeland

Wellicht nog belangrijker: Haaltert is de poort naar de Dendervallei in Scheldeland – maar ook naar de Vlaamse Ardennen. Dit betekent dat er een veelheid is aan prachtige wandelingen voor wie eens goed wil uitwaaien of genieten van de zon in de vrije natuur. 

De B&B ligt bovendien aan een mountainbikeroute. Zelfs een heerlijk authentieke koetswandeling is hier mogelijk. Het nabijgelegen natuurgebied ‘Den Dotter’, een beschermd natuurgebied langs beide oevers van de Molenbeek, zal door iedere natuurliefhebber als een klein aards paradijsje worden ervaren.

Dompel je onder in het minimuseum

Naast de B&B is er ook het Mini Museum Mussenzele, waar het leven tussen de jaren ’40 en ’60 wordt gereconstrueerd met focus op het gezin, de school, religie, ontspanning/werken en het leven op straat. Bezoekers kunnen hier een stukje nostalgie en herinneringen (her)beleven om inzicht te krijgen in het leven van hun (groot)ouders.

In Haaltert is het WO2-verzetsmuseum 'De Patrijs 1944' zeker de moeite waard. Het herbergt unieke documenten en foto’s uit het archief van wijlen Alfred Noteboom, stichter van het schuiloord Le Perdreau - De Patrijs. 

Boek nu jouw verblijf in B&B Mussenzele

Kom ook de unieke sfeer van Scheldeland opsnuiven: boek jouw kamer bij B&B Mussenzele in Haaltert. Check de website van het verblijf voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheden!