B&B Mettes

B&B Mettes

Drempelloos genieten in het middelpunt van Vlaanderen

Buggenhout
Capaciteit
1 - 4 Personen
Accessibility
Toegankelijkheidslabel A
Straat + huisnummer
BRUSSELMANSSTRAAT 22
9255 Buggenhout
E-mail
Telefoonnummer
0473716933
Link

Wil je de prachtige landschappen langs de Schelde ontdekken, je natuurhart ophalen in Buggenhoutbos of ben je simpelweg op zoek naar een leuke plek in het hart van Scheldeland om aan de stress te ontsnappen en helemaal tot rust te komen?

Boek je verblijf in B&B Mettes bij Nelly en Hiëron, een koppel dat uitblinkt in gastvrijheid, overloopt van menselijke warmte en garant staat voor een persoonlijk onthaal. Werkelijk iedereen, met of zonder beperking, zal zich hier welkom voelen.

Toegankelijk logeren B&B Mettes.jpg

Drempelloos logeren

Dé grote troef van B&B Mettes is dat het hier ook voor mensen met een beperking drempelloos genieten is. De B&B is volledig rolstoeltoegankelijk, beschikt over een traplift en alle kamers en badkamers zijn aangepast aan de noden van rolstoelgebruikers. Het is dus een warme plaats waar iedereen verwend wordt en zich thuis zal voelen.

Een tweede grote troef waardoor veel mensen terugkeren naar B&B Mettes is het uitgebreide en luxueuze ontbijt dat Nelly en Hiëron elke ochtend op tafel toveren. Daarbij is een glansrol weggelegd voor producten uit de streek en biologische lekkernijen. En als het weer het toelaat serveren ze het op hun terras omgeven door groen. Geen betere manier om je dag te beginnen!

Middelpunt Opdorp.jpg

Middelpunt van Vlaanderen

Zo ben je meteen klaar om het groene Buggenhout te gaan verkennen. Want de gemeente in het middelpunt van Vlaanderen en op het drie-provinciënpunt tussen Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, heeft heel wat in zijn mars. Vooral wandelaars, fietsers én liefhebbers van het betere gerstenat zullen er zeker aan hun trekken komen. Aarzel niet om voor je vertrekt tips te vragen. Nelly en Hiëron kennen de streek als hun broekzak en zullen je met plezier op weg helpen!

Boskapel Buggenhout.jpg

Beukenhout

Je kan je dag beginnen met een stevige wandeling door Buggenhoutbos, dat zich uitstrekt over 190 hectare. In welk seizoen je er ook gaat wandelen, zeker weten dat je zal genieten van de natuurpracht. Het bos bestaat vooral uit beuken en wintereiken, maar er is ook een extra arboretum met 50 aangeplante boom- en struiksoorten. De gemeente heeft zijn naam – een verbastering van het woord ‘beukenhout’ - trouwens te danken aan het bos.

Spring er zeker ook binnen in de 500 jaar oude Boskapel, een prachtig bouwwerk dat in 1504 werd opgetrokken om ene Jan De Rijcke te herdenken. Die werd tijdens een jachtpartij aangevallen door een everzwijn en liet daarbij het leven. Zijn door verdriet overmande vrouw Jacoba van Heffene liet daarop de kapel bouwen om hem te herdenken. De kapel is opgedragen aan Onze-Lieve-Vrouw Nood Gods en is tot op vandaag een oord van bezinning. 

Buggenhoutbos_DavidSamyn.jpg

Ravotten in Buggenhoutbos

Wat verderop in het Buggenhoutbos – in het oostelijke deel – slingert de Hollebeek zich een weg door het bos. Het is de thuis van tal van salamandersoorten zoals de vuursalamander, de kleine en grote watersalamander, de vinpootsalamander en de alpenwatersalamander. Prachtige reptielen die je met wat geluk kan spotten in of naast het water. Wel met voorzichtigheid behandelen, want het zijn stuk voor stuk beschermde diersoorten!

Neem je kinderen mee naar de Konijnenberg, een zone van 10 hectare waar je de paden mag verlaten en waar ze naar hartenlust kunnen ravotten. Kortom, dé ideale plek voor kinderen met veel energie! En als die energie toch op geraakt, staat er ook een zes meter lange picknicktafel waaraan je je lunch kan verorberen. Geen zin om te picknicken? Dan kan je een plekje zoeken in een van de horecazaken aan de rand van Buggenhoutbos.

Karmeliet brouwerij Bosteels.jpg

Goddelijk gerstenat

Wat je daar zeker kan bestellen zijn de streekbieren van de lokale brouwerijen Malheur en Bosteels. Vooral die laatste is bij liefhebbers van het betere gerstenat erg bekend door onder andere de Tripel Karmeliet en de Kwak die ze produceren, twee bieren die een streling zijn voor de tong. Wil je daarna ook ontdekken waar ze geproduceerd worden, dan kan je meteen een bezoek brengen aan de brouwerij in het centrum van Buggenhout. Daar wordt al sinds 1791 en door zeven opeenvolgende generaties bier van de hoogste kwaliteit gebrouwen. Gezondheid!

Dries Opdorp.jpg

Bloemenzee

Bovendien logeer je bij B&B Mettes vlak bij de Dries in Opdorp, het grootste groene marktplein in België. Zeker in de lente is het prachtig om op het plein rond te wandelen want dan staan de meer dan 100.000 narcissen die er werden aangeplant, volop in bloei. De geelwitte bloemenzee vormt dan het feeërieke toneel voor een openluchttentoonstelling. Een spektakel dat je niet mag missen!

Opdorp narcissen op den Dries.jpg

Kom logeren bij B&B Mettes

Klaar voor je groene ontdekking van Buggenhout én Scheldeland? Boek je verblijf bij B&B Mettes en kom drempelloos logeren in het middelpunt van Vlaanderen.