B&B Fagus

B&B Fagus

De beuk erin in Buggenhout

Buggenhout
Capaciteit
1 - 8 Personen
Straat + huisnummer
MOLENSTRAAT 80
9255 Buggenhout
E-mail
Telefoonnummer
+32 476 48 54 16

Logeren vlak bij de machtige Schelde en het eeuwenoude Buggenhoutbos, in het geografische middelpunt van Vlaanderen bovendien: wie wil dat nu niet?

In het teken van de beuk

B&B Fagus ligt in Opstal, een bijzonder rustige deelgemeente van de al even rustige gemeente Buggenhout. De naam is goed gekozen: Fagus is Latijn voor beuk en Buggenhout is Middelnederlands voor Beukenbos. Beuken zijn alomtegenwoordig in de B&B, van het bolle boompje bij de parking tot de hoge leibeuken die je schaduw bieden in de tuin.

20210625-2P3B4974.jpg
B&B Fagus kamer

Comfortabele kamers met een eigen gezicht

Zelfs de kamers van de B&B verwijzen naar de groeistadia van de beuk. Ze hebben elk hun eigenheid. De familiekamer Twijg op de eerste verdieping heeft een aparte ruimte met een tweepersoonsslaapbank. Bast, op de benedenverdieping, heeft een privéterras. En Kruin, de luxueuze duplexsuite, biedt een royale zitruimte met volop zicht op de groene omgeving. Elke kamer heeft een eigen badkamer met ruime douche en is voorzien van een comfortabel boxspringbed.

20210625-2P3B4923.jpg

Zwemmen maar

Dé troef van B&B Fagus is de tuin en (vooral) de zwemvijver. In de unieke tuinkamer kun je van de middag- of avondzon genieten met een drankje in de hand. Of plons meteen in de natuurlijke zwemvijver om daarna uit te rusten op het vijverterras. Ontdek ook de wandeltuin met zonneterras en speelgazon. In het houten bijgebouw bevindt zich het keramiekatelier en -winkeltje De Kleipotterij van uitbaatster Els, waar ze je met plezier een rondleiding geeft.

 

Streekeigen ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet bestaat voornamelijk uit streekeigen producten en zoetigheden van het huis, met een grote keus van lekkere broodjes, zelfgemaakte confituur, spek met een eitje, vers vruchtensap en een rijke keuze aan kazen en charcuterie. Alles vers geserveerd in de gezellige ontbijtruimte. Heb je allergieën? Laat dat dan vooraf weten en er wordt rekening mee gehouden.

 

20210625-2P3B4965.jpg
B&B Fagus ontbijtruimte

Prachtig Scheldelandschap

Maar natuurlijk kom je ook naar Buggenhout voor het prachtige Scheldelandschap en de al even indrukwekkende natuur. Schilderachtige dorpjes als Vlassenbroek en Sint-Amands liggen in de directe omgeving. De fiets- en wandelmogelijkheden zijn legio. Op verschillende plaatsen kun je de Schelde overvaren met een veerboot – altijd een leuk extraatje. En ook historische vestingstad Dendermonde is een topper die je niet kunt missen. Je bezoekt er Unesco-Werelderfgoed als het Sint-Alexiusbegijnhof en het Belfort.

Het Buggenhoutbos is een trekpleister op zichzelf: nergens in Vlaanderen vind je zoveel wintereiken als hier. In een uithoek van het bos kan je Hereford runderen zien grazen en in het midden van het bos vind je de 500 jaar oude Boskapel. Een ander aantrekkelijk natuurgebied vlak bij B&B Fagus is het wachtbekken Heistergem, op de grens van Buggenhout met Lebbeke en Opwijk: een gevarieerd landschap van open water, moeras, bosjes en rietkragen. Met wat geluk kun je hier zelfs een blauwe reiger of een ijsvogel spotten!

20210625-2P3B5032.jpg
B&B Fagus interieur

 ‘U bent hier (ongeveer)’

Een must-see als je in Buggenhout bent, is het geografisch middelpunt van Vlaanderen. In 1999 heeft de KULeuven dat middelpunt exact bepaald in een akker in deelgemeente Opdorp. Een monument waard vond men, maar de landbouwer in kwestie wilde geen standbeeld op zijn perceel. Het beeld werd dan maar enkele meters verder opgericht. Hou het stil. Via de Lippelobos Wandelroute wandel voorbij het monument.

Bosteels/Malheur

Na al dat sightseeën kan er wel een biertje in. Vlaanderen staat bekend om zijn brouwerijen maar Buggenhout spant de kroon met twee exemplaren: Bosteels (een brouwerij ouder dan België zelf) en Malheur, allebei internationaal bekend. Breng ze gerust een bezoekje of degusteer hun gerstenat in een cafeetje in de buurt. Santé!

20210625-2P3B5026.jpg
B&B Fagus slaapkamer

Boek je vakantie bij B&B Fagus

Zin om even op adem te komen te midden van rustgevende bossen en prachtige rivieren? Aarzel niet: B&B Fagus is je pleisterplek.