B&B Dultenpoelhof

B&B Dultenpoelhof

Een oergezellige en betaalbare B&B nabij Gent

Laarne
Kamers
2 Kamers
Capaciteit
4 bedden
Straat + huisnummer
MEERSKANT 18
9270 Laarne
E-mail
Telefoonnummer
+32 9 230 41 28
Link

Tijd voor een weekendje weg in de buurt van het mooie Gent? Waarom logeer je dan niet in deze unieke Bed & Breakfast? Heerlijk authentiek, vol historische charme en in een groene setting waar je instant verliefd op wordt. Welkom in Dultenpoelhof, idyllische B&B vlakbij de Arteveldestad.

Bij Dultenpoelhof biedt de familie Vanhercke twee pareltjes van gastverblijven aan. Deze twee cottages werden opgetrokken in de vertrouwde en gemoedelijke Vlaamse stijl met oude bakstenen en een uiterst gezellige inrichting. 

Dultenpoelhof_interieur.jpg

Prachtig historische setting

Twee tot vier personen kunnen hier terecht voor een kort of lang verblijf in een prachtige historische setting. De aangrenzende 18e-eeuwse langgevelhoeve zorgt voor een authentiek nostalgisch decor. 

Recht hiertegenover wandel je de prachtige Damvallei in. Een weelderig en rijkelijk bedeeld natuurgebied, ontstaan uit een zeldzaam stuk laagveenmoeras in het bekken van een oude Scheldemeander. En ja, dat ziet er even romantisch uit als het klinkt.

Dultenpoelhof_Laarne_groen.jpg

A tale of two cottages…

Langs een aparte ingang bereik je je mooie vakantiecottages. Zowel de “blauwe” als de “groene” cottage beschikken over alles wat je nodig hebt om volop te genieten van een heerlijke periode, weg van alle drukte. Uiteraard is er ook aan elke cottage een private parking voorzien.

Dultenpoelhof_vijver.jpg

Vissen, zwemmen, wandelen en genieten

Vanop het terras heb je uitzicht over de prachtige tuinen en vijvers. De stijlvolle orangerie en oude serres, een snijbloemtuin, een kruidentuin en een zwemvisvijver staan garant voor deugddoend plezier voor alle leeftijden. Het spreekt voor zich dat gasten hier gratis mogen vissen. 

In en rond de ‘Meersen’, ook wel ‘poelen’ of ‘rietvelden’ genoemd en beter bekend onder de namen: ‘Fien Krentenspoelken’, ‘De Maanpoel’, de ‘Dultenpoel’ en de ‘Borluut’, kan je een bonte waaier aan vogels en zeldzame planten bewonderen in volle glorie. Vergeet daarom zeker je verrekijker, fototoestel en laarzen niet: in dit ongerepte gebied krijg je anders gegarandeerd natte voeten.

Molenmeers Kalken.jpg

Trek de Kalkense Meersen in!

De Kalkense Meersen, een natuurgebied tussen Wetteren, Laarne, Berlare en Wichelen, vormen terecht een geliefkoosde plek voor iedereen die geniet van het observeren van fauna en flora dankzij deze natuurlijke, zeldzame biotoop. 

Het gebied behoort tot het Sigmaplan dat een gecontroleerd overstromingsgebied creëert voor de Schelde. Hierdoor ontstaan bloemrijke weiden, dooraderd met grachten en kanaaltjes en omzoomd door turfputten. Het is een plek waar pure schoonheid en stilte nog echt bestaan. Deze regio is natuurlijk een paradijs voor wandelaars, fietsers en mountainbikers.

Topadresjes in de buurt

Zin om te genieten van een gezellige culinaire ervaring? Dan heb je in deze regio keuze te over. Wij kunnen alvast enkele plekjes aanraden waar je gegarandeerd met de glimlach vertrekt. 

Bij Eetcafé ’t Steentje en Brasserie B ontvangen ze je met open armen. Bourgondisch genot past dan ook perfect bij al deze authentieke historische en natuurlijke weelde.

Vijver Dultenpoelhof.jpg

Boek snel jouw weekendje weg 

Wil je een weekendje ontsnappen in de rijke natuur van Scheldeland? Het pittoreske Gent ontdekken – om de talloze musea te verkennen of simpelweg eens stevig te gaan shoppen? Of wil je gewoon zalig ontspannen in een charmante B&B die barst van de historische charme? 

Boek snel je overnachting bij B&B Dultenpoelhof. Check de website voor meer info over prijzen en beschikbaarheden.