B&B De Plukboerderij van Schelle

B&B De Plukboerderij van Schelle

Logeren omringd door natuur en dieren in Schelle

Schelle
Capaciteit
20 Personen
Straat + huisnummer
STEENWINKELSTRAAT 499
2627 Schelle
E-mail
Telefoonnummer
+32 475 65 16 23
Link

Zoek je een plek om met vrienden en familie in alle rust te logeren of ben je op zoek naar een unieke vergaderlocatie? Bij B&B De Plukboerderij in Schelle zit je helemaal goed. En ja, de naam zegt het al; je wordt er omringd door groen en boerderijdieren. Bij B&B De Plukboerderij kan je terecht met gezelschappen van 6 tot 20 personen. 

B&B De Plukboerderij in Schelle.jpg

Genieten op het erf 

'De Grote Schuur' heeft plaats voor 13 personen en is uitgerust met vier themakamers met namen die je doen wegdromen: Ubuntu, Ni Hao, Alladin en Corazon. Dankzij de grote uitgeruste keuken en polyvalente zaal geniet je van activiteiten samen met je gezelschap. Elke themakamer heeft een privébadkamer, zodat je er met niemand rekening dient te houden. Trek je er op uit met de familie of met een kleine groep? Dan is ‘Het Huizeke’ jouw thuis in Scheldeland. 

Genieten doe je sowieso ook van de mooie tuin: ieder logement heeft een privé stukje tuin. Op het erf van de Plukboerderij logeren vriendelijke boerderijdieren vreedzaam samen met de bewoners en de gasten. Biljarten of pingpongen? Dat kan! En de allerkleinsten ravotten naar hartenlust in de boomhut. Speelplezier verzekerd! Uitbaters Eva en Celle vormen dan weer het gastvrije duo om je verblijf tot in de puntjes te laten verlopen.

Erf De Plukboerderij Schelle.jpg

Van Plukboerderij tot B&B 

In 2010 gingen de eigenaars van start met hun plukboerderij waar menig fruit- en groenteliefhebber uit de omgeving hun eigen groenten en fruit komen plukken. Het principe van de zelfoogstboerderij is heel simpel: je neemt een abonnement voor een seizoen en kan dan zelf je groenten en/of fruit oogsten.

Intussen bouwden Kristien en Celle de oude schuur om tot een prachtige Bed & Breakfast, mét respect voor de authentieke elementen. Zo transformeerde de schuur tot een prachtige en charmante ruimte. Als gast geniet je mee van de natuurlijke omgeving van de plukboerderij. 

Veer Wintam Schelle.jpg

Wandelen tussen Veer en Vliet

Dat je hier als natuurbewonderaar goed zit, staat buiten kijf. Ook aan fiets- en wandelroutes heb je hier geen gebrek. 

Zin om de wandelschoenen aan te trekken? Dan is de Tussen Veer en Vliet Wandelroute een absolute aanrader. Schelle en de Schelde zijn onlosmakelijk verbonden, al vind je hier ook de zijstromen Rupel, Vliet en Wullebeek. Tijdens deze wandeling is het water jouw gids langs de prachtige natuur en het erfgoed. Gemoedelijk brengt de veerboot je naar het Noordelijk Eiland, een natuurgebied waar mening vogelliefhebber zonder twijfel met veel enthousiasme een tijdje kan vertoeven. Je spot er onder andere steltlopers, reigers en heel wat andere watervogels: vergeet dus je verrekijker niet!

Voor wie van afwisseling houdt, ben je met de waterbus dan weer op een half uur in hartje Antwerpen voor een dagje cultuur of shoppen.

Sint Petrus en Pauluskerk Schelle
Laarkapel in Schelle

De scheve toren

Niet alleen de natuur zal je overweldigen tijdens de wandelroute, je wandelt ook langs enkele erfgoedpareltjes. De Sint-Petrus en Pauluskerk bijvoorbeeld, is de oudste van de Rupelstreek en herken je meteen door het gotisch achthoekig belfort met een slanke top die maar liefst meer dan één meter overhelt. Onze eigenste Toren van Pisa dus. De Schellenaren eren deze toren iedere drie jaar tijdens de 'Schevetorenfeesten'.

Schelle B&B De Plukboerderij buitenzijde.jpg

Kom zalig genieten in B&B De Plukboerderij

Binnenkort een uitje met de hele familie of met z’n tweetjes de Rupelstreek induiken? Boek dan snel jouw verblijf in de B&B De Plukboerderij. Surf naar de website voor meer info, de beschikbaarheden en om een boeking vast te leggen.