B&B De Nootelaer

B&B De Nootelaer

Tot rust komen in een voormalig champettershuis in de Faluintjes, vlak bij Aalst

Aalst
Capaciteit
1 - 6 Personen
Straat + huisnummer
Kleindriesstraat 23
9310 Aalst
E-mail
Telefoonnummer
0470573564
Link

Op een boogscheut van Aalst en al niet veel verder van Dendermonde en Ninove, kan je midden in de Faluintjesstreek – vermaard door de hopteelt - logeren in B&B De Nootelaer: de voormalige “champetterswoning” van het rustieke dorpje Meldert.

Deze verzorgde Bed & Breakfast ligt midden in de natuur, aan de voet van het legendarische Kravaalbos met zijn prachtige paarse boshyacinten. Als je geluk hebt, kan je vanuit de B&B ’s morgens bij het ontbijt reeën, fazanten en konijnen spotten. Geen betere manier om je dag te beginnen, toch?

B&B De Nootelaer tuin.jpg

Genieten van de stilte

B&B De Nootelaer is de uitgelezen plek om een weekend te verpozen en helemaal tot rust te komen én ideaal gelegen om de groene Dendervallei met bijhorende steden te verkennen. Martine en Bernard, de sympathieke uitbaters van deze B&B, staan altijd klaar voor een praatje, om je de weg te wijzen of om je een paar leuke tips aan de hand te doen.

En natuurlijk ook om je wegwijs te maken in hun gemoedelijke B&B. Je kiest er uit drie tweepersoonskamers, die comfortabel en verfijnd zijn ingericht. Zeker weten dat je er zal slapen als een roosje om ‘s ochtends uitgerust aan het ontbijt te komen! Dat wordt geserveerd met zicht op het terras en de tuin, waar je op zomeravonden dan weer kan genieten van de stilte of van de jacuzzi die de uitbaters er installeerden.

Kravaalbos Meldert.jpg

Paarse pracht

Al wandelend genieten van de natuurpracht doe je onder andere in het Kravaalbos, een ecologisch waardevol natuurgebied dat in het voorjaar wordt omgetoverd in een prachtig tapijt van paarse hyacinten in volle bloei. Volg er de Kravaalbos Wandelroute, een 7,9 km lange wandeling die je van de fraaie natuur laat genieten zonder de rijke fauna en flora te verstoren. Vergeet je wandelschoenen niet!

Kravaalbos Meldert © David Samyn (3).jpg

Middeleeuwse wortels

Ook in Meldert zelf kan je je ogen uitkijken. Het middeleeuwse dorp was altijd nauw verbonden met de abdij van Affligem en telt tal van kleine pareltjes die de tand des tijds wisten te doorstaan, zoals het driehoekige dorpsplein dat uit de Frankische periode stamt, de 14de-eeuwse Sint-Walburgakerk en de 16de-eeuwse Sint-Rochuskapel.

Dat de invloed van de Affligemse abdij groot was in Meldert, kan je nog zien aan twee historische gebouwen: Hof te Mutsereel en Hof te Putte. Het dorp was in die tijd het epicentrum van de hopteelt, de Faluintjesstreek was op een bepaald moment zelfs verantwoordelijk voor maar liefst een derde van de wereldwijde hopteelt. De hop is intussen grotendeels verdwenen – al is er in Meldert nog één hopveld dat moedig blijft standhouden. Aan jou om het te vinden! En hou zeker even halt bij het hopmonument dat sinds 2018 het dorpsplein van Meldert siert.

Dendervallei Aalst.jpg

Denderende steden

Een leuke fietstip om de omgeving van je B&B te verkennen is de Aalst Fietsroute, die doorheen Aalst en de vier gemeenten van de Faluintjesstreek loopt. De route voert je mee langs mooie bezienswaardigheden en natuurgebieden in en rond Baardegem, Herdersem, Meldert en Moorsel.

Ook een bezoek aan Aalst, dat op minder dan 10 kilometer van B&B De Nootelaer ligt, mag niet op je to-dolijstje ontbreken. Verken de historische Grote Markt, ga op zoek naar het meesterwerk van Pieter-Paul Rubens in de imposante Sint-Martinuskerk of breng een bezoek aan ’t Gasthuys - Stedelijk Museum, een voormalig hospitaal waar je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de Ajuinenstad. Ontdek er zijn bekendste inwoners en - niet te vergeten - zijn wereldberoemde jaarlijkse volksfeest: het carnaval.

B&B De Nootelaer kamer.jpg

Boek jouw verblijf

Wil je ook wel eens overnachten in deze uiterst gezellige B&B? Reserveer dan snel je kamer via de website van B&B De Nootelaer. Je vindt er ook alle info over prijzen en beschikbaarheden!