B&B Biendomo

B&B Biendomo

Laat je verwennen in B&B Biendomo, in het hart van de Rupelstreek

Rumst
Kamers
4 Kamers
Straat + huisnummer
KNEUKELPUTLEI 6
2840 Rumst
E-mail
Telefoonnummer
+32 470 65 20 31
Link

Wat weet jij over de Rupelstreek? In enkele woorden zou je zeggen: rivier, baksteen, kleiputten. Maar dat is lang niet alles. Ook rijke natuur, rustieke dorpjes en boeiend industrieel erfgoed zijn hier de ingrediënten van een fijne toeristische mix. B&B Biendomo in Reet, bij Rumst is dan weer de perfecte plek om die charmante Rupelstreek te ontdekken. Ga je mee op pad?

Biendomo eetruimte.jpg

Bruisend dorpje

De steden Antwerpen en Mechelen zijn slechts enkele tientallen kilometer verwijderd van Reet, deelgemeente van Rumst. Het dorp van Keltische oorsprong, is bevolkt met bezige bijtjes en biedt je talloze mogelijkheden om bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken. 

Waar komt Reet vandaan?

Over de naam “Reet” wordt fel gediscussieerd. Misschien leg je je best neer bij de verklaring ‘riet’ in de betekenis van ‘waterpoel’. De Rupelstreek, nietwaar. 

In dit dorp kan je heerlijk overnachten in B&B Biendomo. Deze rustige logies is gevestigd in de gerenoveerde Kneukelputhoeve. Het dorp Reet wordt ook wel eens de groene long van de Rupelstreek genoemd. Zeg nu zelf: wie wil daar niet vertoeven?

Biendomo slaapkamer.jpg

Comfort en huiselijkheid in Biendomo

De vier ruime kamers van de B&B hebben een aparte toegang. Bij aankomst ontvang je de sleutel, zodat je de woning in en uit kan wanneer je dat wenst. Je kan ook vrij gebruik maken van de terrassen en de gezellige zithoek . 

Elke kamer is voorzien van alle modern comfort, met een privé badkamer. Om je een goede nachtrust te garanderen maken de uitbaters gebruik van kwaliteitsvolle bedden, matrassen en beddengoed. 

B&B Biendomo in Rumst
B&B Biendomo in Rumst

Authentieke gewelven

In een grote ruimte met authentieke gewelven, kan je heerlijk ontbijten of zalig relaxen in het zitgedeelte. Langs daar stap je op het binnenplein met zicht op de weide, waar je herten, ganzen, kippen en poezen ontdekt. 

Bij mooi weer ontbijt je in de zon en op het terras aan de voorzijde van het gebouw geniet je in alle rust van de avondzon. 

Trol De Schorre Boom.jpg

De eindeloze Rupel- en Scheldedijken

Eeuwenlang werd in de regio klei ontgonnen. De overgebleven steenbakkerijen getuigen daar nog steeds van. De streek is voornamelijk bekend om haar natuur, wandel- en fietspaden, cultuur en gastronomie. 

Een uitstap in de Rupelstreek zit dan ook vol aangename contrasten. Je kan er volop genieten van de natuur op de Rupel- en Scheldedijken. Wandelen en fietsen langs rustige paadjes. Kastelen, musea en monumenten ontdekken. 

De merkwaardige site van Klein-Willebroek is zeker de moeite waard, net zoals het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre – je weet wel: van Tomorrowland. Het is wijd en zijd bekend voor zijn onbeperkte sport- en wandelfaciliteiten en zijn rijk gevulde evenementenkalender.

Uitzicht vanaf de Watertoren Rumst.jpg

Eerst de watertoren, dan het sterrenrestaurant

Wil je de buurt ontdekken met inside tips van enkele lokale bewoners? De uitbaters van Biendomo verwijzen je met plezier naar enkele bijzondere locaties in de onmiddellijke omgeving. 

Wat dacht je van de watertoren in Rumst? Die werd uitgebouwd tot een educatieve en informatieve toeristische inkompoort en ligt op wandelafstand van de B&B. Op de uitkijktoren kan je genieten van een prachtig panoramisch zicht over de streek. Je staat dan maar liefst 40 meter boven de zeespiegel, uitkijkend naar de kleigroeven en het waardevolle natuurgebied. 

Pastorale…

Niet elke dag heb je een sterrenrestaurant in de buurt. Michelin-sterren op zak, bekroond als Beste Groenterestaurant, erkend door Gault Millau, Chef of the Year… Allemaal pluimen op de hoed van de chef van Restaurant Pastorale, Bart De Pooter. 

Telkens weer word je hier ondergedompeld in een unieke culinaire beleving. Je geniet op een uitzonderlijke manier van heerlijke bereidingen met unieke, pure smaken. Sensaties voor al je zintuigen in een bijzonder kader, gestuwd door een team met een groot hart voor zijn gasten. Ook dit topadresje ligt bovendien op wandelafstand van B&B Biendomo.  Na een verrukkelijke maaltijd haal je nog even een frisse neus tijdens een korte wandeling naar de B&B.

Biendomo buitenruimte.jpg

Fietsvriendelijke B&B

Trek je er liefst al fietsend op uit? Dan ben je bij B&B Biendomo aan het goede adres. De B&B is ideaal gelegen om de omgeving al fietsend te verkennen. Absolute aanrader is bijvoorbeeld de Baksteen Fietsroute. Fietsen huren kan bij de fietshandel om de hoek en in de B&B maak je gebruik van de fietsenstalling en het oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Vanuit de gastvrije B&B Biendomo kan je een planning opmaken die helemaal bij je interesses past. Uitbaatster Greet helpt je graag verder met fietskaarten en suggesties voor fietsroutes. Ondertussen zit je rustig op het terras, terwijl de ganzen op het binnenplein kwaken en lijken te babbelen over hoe uitzonderlijk mooi de Rupelstreek wel is.

Boek jouw weekendje weg in de Rupelstreek

Kom ook logeren in Reet. Op de website van B&B Biendomo krijg je onmiddellijk een beeld van deze prachtige logies, vind je alle praktische informatie en boek je je overnachting.